България загуби с 0:1 от Черна гора на старта на квалификациите за Евро 2024

24 Март 2023 | 22:18
0 коментара
Спорт
България
България загуби с 0:1 от Черна гора на старта на квалификациите за Евро 2024

България загуби с 0:1 от Черна гора на старта на квалификациите за Евро 2024. Мачът се игра пред над 10 000 зрители на стадиона в Разград.


"Лъвовете" имаха отличен шанс да открият резултата в 27-ата минута, когато Кирил Десподов премина с лекота покрай шпагата на Стефан Савич, напредна към наказателното поле на противника и подаде наляво към Груев. Националът ни стреля по земя от движение, но вратарят Милан Миятович спаси.

В 42-ата минута капитанът на черногорците стреля опасно с глава след центриране от ъглов удар на границата на вратарското поле на "трикольорите", но стражът Даниел Наумов показа завиден рефлекс и с една ръка спаси.

Отново Наумов бе на висота в добавеното време на първата част, когато Адам Марушич бе изведен очи в очи със стража на България, а Наумов скъси дистанцията и блокира удара. Секунди по-късно вратарят ни изби изстрел от дистанция на Савичевич.

Шест минути след началото на втората част Спас Делев изведе Кирил Десподов по левия фланг, футболист №1 на България за 2022 година си нагласи топката за десния крак и стреля фалцово, като топката мина над горната греда на вратата, пазена от Миятович.

Черна гора поведе в резултата в 70-ата минута след грешка в разиграването от страна на "лъвовете". Филип Кръстев сбърка подаване назад отляво пред наказателното поле на България и от това се възползва Владимир Йовович, който пресече топката, комбинира със Стеван Йоветич. Бившият футболист на Манчестър Сити изведе Йовович в наказателното поле на "трикольорите" и резервата на черногорците пусна успореден пас към точката за изпълнение на дузпа, където Никола Кръстович с едно докосване се разписа в опразнената врата за 0:1.

В последната минута на редовното време Кирил Десподов бе изведен отдясно в наказателното поле на Черна гора и центрира успоредно по земя към точката за изпълнение на дузпа, където Радослав Кирил продължи с пета за Георги Русев, който стреля много силно, топката премина покрай стража Миятович, но от голлинията капитанът Стефан Савич самопожертвователно изчисти.

Загубата е първа за "трикольорите" под ръководството на Младен Кръстаич, след като сърбинът пое тима ни през юли 2022 година. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP