България скърби за Царицата на комедията Татяна Лолова

23 Март 2021 | 12:01
0 коментара
Общество

Цяла България скърби за голямата актриса Татяна Лолова. Стотици са публикациите в социалните мрежи, с които нейни близки, почитатели и приятели я изпращат в последния ѝ път към небесния театър.

Държавният глава Румен Радев изказва съболезнования на семейството, колегите и близките на легендарната българска актриса Татяна Лолова.

„Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава. Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство“, заявява президентът.

Румен Радев подчертава, че обичаната от всички българи актриса е откликвала с изключителна отдаденост на благородни каузи, успявала е да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, да стопи тъгата и да вдъхне нова надежда и сили. „Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет“, отбелязва държавният глава в писмото си до опечалените. 

"Още една звезда в небето...Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова!", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят изказа съболезнования на семейството и близките на Татяна Лолова.

„Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите. Скърбя дълбоко за тази великолепна актриса с невероятна дарба. Бяхме близки приятели. Нейният безграничен талант пълнеше душите ни и озаряваше живота ни. За мен тя беше кумир, тя беше жена с голямо сърце и изключителна дарба. Поклон пред паметта й!” Това заяви председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов по повод кончината на голямата актриса Татяна Лолова. 

"Има хора, за които е трудно да се говори. Такава е Татяна Лолова", написа във Фейсбук музикантът Венци Мицов. "На ум ми идва само едно определение - “гранд дама”. Всички израснахме с нейните роли. Тя беше едно от чудовишата на българската комедия. От онова велико поколение на Парцалев, Калоянчев, Стоянка Мутафова, Константин Коцев, Тодор Колев." 

Стотици нейни приятели и почитатели изразиха скръбта си в социалната мрежа.  

Добавете Вашия коментар

TOP