България ще е домакин на Купа по художествена гимнастика и догодина

07 Август 2015 | 09:13
0 коментара
Спорт
България ще е домакин на Купа по художествена гимнастика и догодина

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Членът на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова разкри, че страната ни ще бъде домакин на турнир от Световната купа и през следващата година.

Арена Армеец София ще приеме грации от 37 държави по време на настоящия сезон, а състезанието ще се проведе през идната седмица – 14-16 август. Входът за зрителите е безплатен.

България ще бъде представена от ансамбъла при жените, Мария Матева и Невяна Владинова, а извън класирането ще видим  Радина Филипова, Сара Стайкова и Катрин Тасева. При ансамблите участие са заявили 19 състава, като от фаворитите отсъства единствено Италия.

"Искам да поздравя организаторите и федерацията, която полага много усилия, да покаже пред света, че България има възможностите да е домакин на подобно състезания. За следващата година имаше заявени 12 организатори за Световна купа, но според регламента само 8 можеха да бъдат утвърдени. Между тези 8 за следващата година България отново намира място, затова сме много щастливи. Това е една висока оценка“, сподели Мария Гигова.

Мария Петрова от своя страна ще влезе в ролята на главен съдия по време на Световната купа.

„Подготвяме едно мини световно първенство, за мен, като главен съдия, това състезание е едно голямо предизвикателство и отговорност. Причината е, че нашата Световна купа е едно от последните състезания преди квалификацията за Олимпиадата – Световното първенство в Щутгарт. Ще има голяма конкуренция. Гимнастиката много се разви, спортът е много сложен. Надявам се българската публика да види наистина добър спектакъл“, сподели Мария Петрова.

Добавете Вашия коментар

TOP