България с шест състезатели на Световната купа в Банско

18 януари 2023 | 14:36
0 коментара
България с шест състезатели на Световната купа в Банско

Начело на отбора е носителят на голямата Световна купа в паралелните дисциплини за 2016 г. Радослав Янков.

В предните издания на СК в Банско той има победа и второ място. В отбора при мъжета са включени още младите таланти Александър Кръшняк и Кристиян Георгиев, както и Димитър Ганичев и Михаил Кръшняк, който е баща на Александър. При жените ще участва Теодора Пенчева. Общо 80 състезатели от цял свят са потвърдили участие за стартовете под Тодорка. Сред тях са и лидерите в класирането за СК Андреас Промегер (Ав) и Даниела Улбинг. Официалните тренировки са насрочени за 19-и и 20 януари. Двата паралелни слалома ще се проведат на 21-ви и 22 януари. Квалификациите и в двата дни са от 9,00 ч, а финалите от 13,00 ч.

Голямата ни звезда Радослав Янков пък се прибра до Чепеларе преди стартовете. 32-годишният ас реши да презареди батериите в родния си град, като се види с любимата си Райна Баталова и дъщеричката им Дария.

„Първата разходка заедно“, сподели Дивеча под снимка, която публикува в социалните мрежи.

Райна и сноубордиста станаха родители на 30 декември миналата година. Самият Янков неведнъж е споделял, че разпуска най-добре в Чепеларе. Два пордени старта за Световната купа той остана само на 3 стотни от осминафиналите, но сега е амбициран за призово класиране в Пирин планина.


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

КОЕ ТРЕВОЖИ БЪЛГАРИНА НАЙ-МНОГО В МОМЕНТА?