България изпревари Англия и Германия в програмирането

14 Септември 2016 | 08:54
0 коментара
Общество
България изпревари Англия и Германия в програмирането

България се нарежда на 12-о място сред страните с най-талантливи програмисти. Нашите разработчици изпреварват колегите си от Германия, САЩ и Великобритания, които са съответно на 14-о, 28-о и 29-о място. Безспорният лидер е Китай, следван от Русия и Полша, сочи класацията на 50-те страни с най-талантливи разработчици, цитирана от “Лента.ру”.

Подреждането е изготвено от социалната платформа “ХакерРанк”, която обединява над милион разработчици от цял свят. Представителите на всяка страна са получили рейтинг според резултатите от решаване на задачи за програмиране. Участниците трябвало да работят с алгоритми, структури от данни, изкуствен интелект и езиците Java, Python, C++ и Ruby. Българите събрали 87,2 точки. Украинците ги изпреварват, заемайки 11-о място. От 4-о до 10-о място са Швейцария, Унгария, Япония, Тайван, Франция, Чехия и Италия, пише "Монитор".

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, 
която ще бъде запазена следващите 7 дни.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP