България има световен шампион в планинското колоездене

29 Август 2021 | 15:46
0 коментара
Спорт

Изабела Янкова завоюва исторически златен медал от Световно първенство по колоездене във Вал Ди Соле, Италия.

17-годишната родна състезателка по спускане се пребори за първото място в категория Woman Junior сред конкуренцията на състезателки от Канада, Франция, Австрия, САЩ, Испания, Словакия, Норвегия, Белгия и Швейцария с преднина от над 10 секунди пред втората в класирането.

Преди две седмици Янкова спечели Европейската Купа по спускане в Марибор, Словения.

Предстоят й още два старта от Световната купа – един в Европа и един в САЩ. Към момента тя е титуляр във временото класиране и има реален шанс да оглави и турнира, с което да направи требъл.

“Успехът Ви е доказателство, че България разполага с изключителен талант в планинското колоездене. Само три седмици след като спечелихте европейската титла се поздравихте и със световната. Това е огромна награда за положения труд и усилените тренировки. Вярвам, че заедно с треньорския екип ще продължите да печелите отличия за страната ни.

Пожелавам Ви да постигнете целите, които си поставяте и да бъдете винаги на върха в този толкова труден спорт. Българската спортна общественост цени високо Вашите постижения и Ви е признателна за миговете на радост, които й носите”, коментира спортният министър Андрей Кузманов в поздравителен адрес до световната шампионка.

Добавете Вашия коментар

TOP