България е втората най-стресираща държава за шофиране

03 Април 2022 | 11:54
0 коментара
Общество
България е втората най-стресираща държава за шофиране

Лошата пътна инфраструктура е сред основните фактори за огромен брой катастрофи, но качеството на пътищата не е единственият фактор, който застрахователите от confused.com са взели предвид, когато са съставили рейтинга на най-стресиращите в света държави за шофиране. Тяхното проучване обхваща 48 държави, като основните параметри, по които е направен рейтингът, са качество на пътищата, нива на задръстване, брой камери за скорост и пътни инциденти, пише VESTI.

Обединените Арабски Емирства се нареждат на първо място в тази анти-класация, което значи, че шофьорите в ОАЕ изпитват най-голям стрес по време на шофиране. За този най-висок резултат основна вина има големият брой фатални инциденти – цели 2724 на 100 000 души население. Емирството е трето в Топ 20 по качество на пътищата, а съотношението километър – брой камери за скорост е потресаващо: на всеки километър има средно 1,45 камери, което ще рече, че е невъзможно да се движиш с висока скорост. Но за сметка на това има цели 552,5 автомобила на един километър път! Следващият най-близък параметър е 392 в Хонконг и 192 автомобила на километър в Сингапур.

И веднага след ОАЕ се нарежда България. Анализаторите са ни дали 80 точки (от 100) за стрес по време на шофиране, като изпреварваме дори Турция и Италия.

ТОП 20 на най-стресиращите за шофиране държави:

Обединените арабски емирства
България
Турция
Италия
Хонг Конг
Чехия
Белгия
Малайзия
Бразилия
Аржентина
Канада
Колумбия
Филипините
Полша
Румъния
Чили
Сингапур
Великобритания
Нидерландия
Мароко

Добавете Вашия коментар

TOP