Българин, осъден в Благоевград за изнасилване, арестуван в Англия за опит за отвличане и блудство

05 Август 2023 | 12:54
2 коментара
Криминално
Благоевград
Българин, осъден в Благоевград за изнасилване, арестуван в Англия за опит за отвличане и блудство

 

Българин, съден в Благоевград за изнасилване, е арестуван за опит за отвличане и блудство в английския град Уорингтън. Мариан Грудев причакал жертвата на улицата през нощта и я завлякъл в храстите. 19-годишното момиче обаче успяло да избяга и потърсило помощ от минаващ наблизо таксиметров шофьор, който я откарал до полицейско управление. На следващата сутрин силите на реда разпространили снимки на насилника от камерите за видеонаблюдение и предприели издирване. Усилията им дали резултат и 37-годишният Мариан бил арестуван по сигнал на будни граждани.

Мариан Грудев е изправен пред съда в Честър във вторник, но отказал да признае вината си и затова ще се яви пред магистратите от Ливърпул в присъствието на преводач. Дотогава той остава зад решетките. Обвинен е в опит за изнасилване, съобщи „Телеграф“.

През 2014 г. Мариан Грудев бе осъден на 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода” от РС – Благоевград заради изнасилване на бившето си гадже. Той е от Ямбол, но тогава работил като барман в Благоевград, и бе признат за виновен за това, че е изнасилил студентка.  Мариан и приятелката му имали интимна връзка и живеели заедно 1 година, но 3 седмици преди инцидента се разделили. Във фаталната вечер Мариан бил на дискотека и започнал да изпраща любовни есемеси на студентката, след това отишъл в нейната квартира, където я насилил и си тръгнал. Тъкмо си бил легнал, когато по телефона му се обадил полицай и му казал, че се намира при момичето, което твърди, че е изнасилено. Мариан се върнал обратно в квартирата, където бил разпитан от криминалисти. Той самият казал, че няма нищо нередно, тъй като просто са правили секс.

Студентката обаче твърди, че половият акт е насилствен, и затова се обадила на телефон 112. Нейни приятели свидетелствали, че тя се страхувала от бившето си гадже и споделяла, че я заплашвал. Затова Мариян бе обвинен за изнасилване и изправен на съд. Той не се призна за виновен, а в правото си на лична защита заяви, че бившата му приятелка му е „поставила клопка”. След като се разделили, тя е искала да останат да живеят заедно, но той не се съгласил, събрал багажа й и го оставил на стълбището. Даже твърдял, че тя забременяла от него, но той й дал пари, за да направи аборт.

Районният съдия Георги Янев го осъди на 1 година и 2 месеца затвор при строг режим, както и да изплати 2000 лв. обезщетение на пострадалата студентка, която след деянието получила разстройство на съня си и започнала да посещава психиатър.

Тричленен състав на Окръжен съд, председателстван от Маргарита Коцева, потвърди присъдата, но промени режима на изтърпяване на наказанието – вместо строг затвор определя затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.

Междувременно срещу Мариан Грудев бе внесен нов обвинителен акт в Районен съд – Благоевград – за блудство с друга студентка. На 10 ноември 2013 г. малко преди 5.00 часа той видял младо момиче само на бул. „Св.св. Кирил и Методий“, което говорило по мобилния телефон. Студентката В.И. тъкмо се била разделила с нейните приятелки, с които била на дискотека, и вървяла към квартирата си. В момента, в който пресичала кръстовището срещу Трето училище „Димитър Талев“, била застигната от непознат висок мъж, който й казал да затвори телефона. Тя само го изгледала и продължила разговора си по телефона. След няколко метра, когато вече преминавала покрай училището, същият мъж изскочил от тъмното, приближил се към нея и я стиснал за задните части. Момичето започнало да се дърпа, но нападателят сложил ръката си на устата й и я блъснал грубо към оградата на училището. Тя започнала да се съпротивлява, но била ударена през лицето от нападателя и паднала на земята. Започнала да го моли да престане, но той я заплашил с думите: „Ако те ударя, тука ще останеш“, и започнал да разкопчава панталона си с едната ръка, а с другата запушил устата й. Студентката успяла да махне ръката му и като видяла на отсрещния тротоар възрастна двойка, започнала да вика за помощ. Пенсионерите не се отзовали на виковете й, но нападателят побягнал към гарата и я заплашил да не вика. Момичето си взело такси и толкова било стресирано, че забравило адреса си. Обадила се по телефона на своите състудентки, с които допреди четвърт час била заедно на дискотека, и отишла при тях. След няколко часа отишла в полицията и подала жалба.

Мариан Грудев бе уличен за блудството благодарение на охранителните камери на банка и след проведено разследване обвинен и предаден на съд, съобщава в. Струма.

Добавени коментари

Аз публикува:
07 Август 2023 | 03:43
Бриндо ако искаш развитие по този случай,напиши в коментарите и ще намеря начин да свържа с теб.Само ще кажа че и брат му не е по назад,но той в друга посока се изявява.
ДПС публикува:
05 Август 2023 | 13:41
ДПС издига Лютви Хаджиалиш за кмет на Якоруда. Новият кмет обеща да се раздели със старите кметове, съветници, секретари и счетоводителката Сабиха Пиронкьова. Те закопаха Якоруда и общината. Нов екип от кадърни, неопетнени и честни лица ще изведат Якоруда от блатото в което старите управници я вкараха.

Добавете Вашия коментар

TOP