Българче стана Мини мис Свят

02 Ноември 2018 | 06:29
0 коментара
Общество

Варненската третокласничка Бриана Петрова е новата Мини мис Свят. Тя спечели златната корона преди дни в международния конкурс, който се проведе в гръцкия град Солун.

Бриана е родена на 16 юли 2009 г. във Варна. Ученичка е в  СУ „Гео Милев“.

Наричат я детето-чудо, защото освен с красота, поразява и с таланти. Започва да свири на пиано на 4-годишна възраст в школа „Ритъм и звук“ с художествен ръководител Наталия Стойнева. Лауреат е на конкурси в България, Сърбия, Хърватия, Испания, Австрия, Черна гора.

На 6 години започва да танцува латиноамерикански танци в КСП „Кристал“ - Варна. С клуба участва в много национални и международни конкурси - както индивидуално, така и с партньора си Ники Джамбазов, с когото завоюват златни медали не само в своята възрастова група, но и при по-големите.

Освен с пиано и танци се занимава и с поп и джаз пеене във Фондация „Звезди на изкуството“ с вокален педагог Мила Маврова. С това също печели много престижни награди. Член е на клуба „Успелите деца на Фондация „Бербатов“.

Участва и в благотворителни проекти в полза за децата в неравностойно положение „Системата ни убива“, със съдействието на Габи Шкодрова. Въпреки крехката си възраст до момента има завоювани 50 златни медала, 3 сребърни, 3 бронзови и много купи.Кмета,бг

 

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP