Българче се роди в самолет над Атлантика

28 Юли 2017 | 17:17
0 коментара
Общество

38-годишна българка роди момченце по време на полет над Атлантическия океан, съобщиха от Lufthansa.

Малкият Николай се е родил по време на полет LH543 от Богота до Франкфурт.

Майката  Десислава К. и бебето са добре.

Часът на раждане е обичаен: 12.37 часа (10.37 UTC). За сметка на това мястото на раждане не е обичайно: височината на полета по това време над Северния Атлантик е 39 000 фута (около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

Самолетът Airbus A340-300 излетял от колумбийската столица Богота на 25 юли с общо 191 пътници и 13 членове на екипажа.

Бебето Николай
Бебето НиколайИзточник: Луфтханза

По време на полета Десислава получила симптоми на преждевременно раждане. Екипажът преместил пътници, за да освободи задната част на самолета, която била превърната във временна родилна зала.

Раждането протекло без усложнения, а съдействие за него оказали стюардеси и трима лекари, които са били на борда като пътници.

Майката Десислава К. благодари на всички, които са помогнали.

След раждането капитанът на полета решава да направи междинно кацане в Манчестър, за да може на майката и бебето да бъдат поети от медицински екип.

Целият екипаж свърши една изключителна работа, при това работа в екип, допринасяйки за раждането на детето, споделя Курт Майер, капитан на полет LH543.

"След кацането отидох незабавно при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми", казва Майер.

"Когато бебето се роди, информирах останалите пътници чрез интерком системата. Всички аплодираха и бяха много щастливи, че всичко е минало добре", споделя Каролин ван Ош, старша стюардеса на полета. "От името на екипажа, бих искала да благодаря на лекарите, които ни подкрепиха. Пожелаваме на семейството всичко най-добро".

Ражданията на борда на самолет са голяма рядкост. От 1965 г. това е единадесетото раждане по време на полет на Lufthansa, посочват от компанията.

Добавете Вашия коментар

TOP