Бурен вятър се вихри из България и Балканите, преобръща камиони по пътищата

23 Февруари 2019 | 16:48
0 коментара
Общество

Силният вятър и обилният снеговалеж, който се изсипа през първия почивен ден на много места на Балканите, причини сериозни проблеми по пътищата в региона.

Най-силно от тежките метеорологични условия бяха засегнати товарните камиони, на които им се налагаше да пътуват през днешния ден.

На пътя Мъглиж - Гурково бурният вятър стана причина товарен камион да се обърне в крайпътна канавка. По чудо при инцидента няма пострадали. Заради произшествието движението по пътя беше затруднено за няколко часа.

Сходен инцидент имаше и край хасковското село Манастир, където се преобърна ТИР с бургаска регистрация. Според водача, причината е заледен и неопесъчен път. При инцидента няма пострадали, нанесени са материални щети на превозното средство.

За днес заради обилните снеговалежи и силен вятър е обявен жълт код в цялата страна. Очаква се вятърът на места да достигне пориви до над 80 км/ч.

Проблеми имаше и в съседните страни. В Гърция ТИР се преобърна на автомагистрала "Егнатия" в участъка между Ксанти и Комотини. Според информацията на гръцкото онлайн издание "Ксантинюз" двама българи са извадени от авариралия камион. Шофьорът е откаран в местна болница, защото има травма на главата.

Силният вятър и снеговалежите не пожалиха и албанците. В резултат на силния вятър три товарни камиона се преобърнаха на различни места в околията Лежа, където скоростта му беше най-голяма.

Също така са повредени много билбордове, има изкоренени дървета и разрушени покриви на къщи. На някои места е прекъснато електричеството. Зимата се завърна с пълна сила в Албания, включително и в адриатическото пристанище Драч.

Добавете Вашия коментар

TOP