Бунт: Санданчани се вдигат на протест срещу сеч и строителство в района на парк Свети Врач

27 Март 2024 | 09:51
0 коментара
Общество
Благоевград
Бунт: Санданчани се вдигат на протест срещу сеч и строителство в района на парк Свети Врач

Подготвят протест пред Общината за опазване на ценни имоти в района на парк "Свети Врач".

Заседанието на ОбС-Сандански е утре и основният дебат на местните законотворци са две искания на частни инвеститори да строят, като преди това подложат на поголовна сеч вековни дървета в парковата част.

"Паркът е на на хората и града. Долу ръцете от него, искаме отговор дали са спазени разпоредбите. При липса на такъв, упражняващите контрол институции е необходимо да направят проверка", настояват санданчани в социалните мрежи.

Публикуваното за гласуване решение сочи, че утре съветниците трябва да кажат "не" или да приемат претенциите на бизнесмена Валентин Георгиев от Струмяни, който има намерение да строи хоспис в уникалния парк на Сандански. Собственикът на верига бензиностанции пробва да осъществи интересите си от дълго време, но до момента срещаше отпор.

Ето проекта за решение: Вх.№ 259/15.03.2024 г. – Молба от Валентин Атанасов Георгиев, относно разрешение за изработването на ПУП-ПП и ПУП-ПЗ в обхвата на имот с идентификатор 57176.126.363,местност „Чинар Куши“ по КК на с. Поленица, общ. Сандански за промяна предназначението му от „за друг вид дървопроизводителна гора“ в „за социални услуги-резидентен тип“.

 

Писмо от Росен Страхилов Милев, относноразрешение за изработване на ПУП-ПЗ за промяна предназначението на ПИ с идентификатор 65334.102.242 м. „Банята“ по КККР на гр. Сандански – с отреждане от „горска“ за „социални услуги-резидентен тип.

"За да се приемат исканията на Валентин Георгиев и Росен Милев, трябва да се реши от общинските съветници. Следва да бъде прието с мнозинство две трети от общия брой на съветниците. За разлика от останалите случаи на допускане на изменение на действащия устройствен план, при допускането на изменение с цел промяна на предназначението на територии и поземлени имоти, редназначени за озеленени площи, кметът на Общината следва да издаде предписание за изменение на действащия устройствен план, в което да се посочи необходимостта от получаване на разрешение от компетентния орган по чл. 62 а, ал.3 ЗУТ. Изработеният въз основа на издаденото предписание проект за изменение на устройствения план подлежи на обществено обсъждане по реда на чл. 121", коментираха специалисти от Сандански.

Добавете Вашия коментар

TOP