Бум на сватби с украинки

07 Юли 2022 | 12:26
0 коментара
Общество
Бум на сватби с украинки

Има значителен ръст на българо-украинските сватби в Пловдив от началото на войната в Украйна, пише "Марица".

Все повече украинки си казват заветното "да" с пловдивски ергени. От 24 февруари до този момент 10 двойки са се врекли във вярност в Дома на младоженеца.

Има и запитвания за следващите месеци за венчавка на българи с украинки. Имало е и една отложена церемония поради факта, че гостите на булката не могли да пристигнат от Украйна в Пловдив заради военните действия и падащите бомби.

Бум на сватби на 10 октомври в Пловдив

Единствено нещо, което трябва да се представи, е документ за семейното положение на булката от страната, от която идва, заяви директорът на ОП "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. Освен украинки, има и четири филипинки, които са се врекли във вярност на пловдивчани през тази година. Две полякини също са решили, че мъжът на живота им ще е от Пловдив.

За днешната дата 07.07 са поръчани 7 ритуала за сключване на граждански брак в града под тепетата. Пет от тях ще са в Дома на младоженците, един в къща "Хиндлиян" и един в артгалерия "Филипополис". 

Все повече желаещи избират изнесените ритуали. Сред най-предпочитаните локации са Старият град - в частност къща "Хиндлиян", и Римският стадион. А през септември за пръв път ще има ритуал на "Ядрото" в квартал "Капана".  Общо 161 са заявките за бракове през юли. 

Добавете Вашия коментар

TOP