Буквари и книжки с приказки в колета за чужбина, суджук и лютеница в кашона

23 Декември 2022 | 12:52
0 коментара
Общество
Буквари и книжки с приказки в колета за чужбина, суджук и лютеница в кашона

Буквари и книжки с БГ приказки масово фигурират в коледния колет от България за чужбина. Това научи „Телеграф“ от служители в разменно-сортировъчни центрове и клонове на родните пощи, които по закон са длъжни да проверят съдържанието на всеки колет, преди да го приемат от изпращача.

През тази година колетите са повече от миналата, когато пандемията още се отразяваше на международните съобщения. Видимо намалява и броят на изпратените пощенски картички основно заради засиленото общуване през интернет.

„Внуците са сред основните получатели на съдържанието на колета от България за чужбина. Изпращат се много буквари и книжки с приказки на български. Има и много учебници, за да се поддържа езикът на малките ни сънародници в чужбина“, разказваха запознати. Българският дух се подкрепя с пратки и на произведения с етнонишки като носии, китеници, черги, ризи и всякакви тъкани. Родопски чанове също често подрънквали в колетите. Козметика с родно розово масло и лавандула – от кремове през парфюми, също се мъдрят по пратките. Детски дрешки и играчки са други често пращани артикули.

Добавете Вашия коментар

TOP