БСП за Бюджета: Очертават се проблеми в образованието, здравеопазването и Спешната помощ

23 Ноември 2023 | 15:02
0 коментара
Политика
България
БСП за Бюджета: Очертават се проблеми в образованието, здравеопазването и Спешната помощ
Парламентарната група на „БСП за България“ проведе среща със синдикат „Защита“ по тяхно искане във връзка с Бюджет 2024. От страна на социалистите присъстваха Георги Гьоков, Ирена Анастасова, проф. Румен Гечев, Богдан Боцев и Валентина Димова.

По време на срещата, която премина под знака на неяснотата на окончателните параметри на държавния бюджет за следващата година, се очертаха множество проблеми в образованието, здравеопазването и Спешната помощ, предимно свързани с недофинансирането на секторите и липсата на кадри.

Синдикатите изразиха недоволството си от това, че заложеното в бюджета за предходната година увеличение на заплатите в ЦСМП не е достигнало до всички служители в договорените параметри.

Подчертана беше нуждата от средства за закупуване на защитно работно облекло и увеличение на парите за храна за здравните работници.

Народните представители от БСП подкрепиха исканията на синдиката за подобряване на условията за работещите в тези системи и изразиха готовност те да бъдат обсъдени в ръководните органи на партията и внесени между първо и второ четене на бюджета.

Добавете Вашия коментар

TOP