БСП в Югозапада пред разпад! Лидерите в Кюстендил и Петрич хвърлят оставки

12 Ноември 2015 | 09:34
0 коментара
Общество
БСП в Югозапада пред разпад! Лидерите в Кюстендил и Петрич хвърлят оставки

Столетницата в Югозапада се прекърши. Лидери на БСП масово хвърлят оставки. Димитър Капитанов се оттегли от поста в Петрич, Катерина Янчева от Кюстендил също оставя лидерската позиция, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Единствено областният лидер на БСП в Кюстендил Станислав Павлов се е заинатил, но пръв ще падне, прогнозират политически наблюдатели.

Само преди дни бившият кмет Първан Дангов поиска оставката на Павлов, като се мотивира, че той е викал на килимчето новите общински съветници, които да се откажат в полза на Башленски и Мария Чочова, отделно изборните резултати в Дупница на БСП са катастрофални, а избирателите сами пренаредили листата с общински съветници чрез преференциите.

В Петрич Изпълнителното бюро на общинската организация на БСП повлече крак и подаде колективна оставка. Първи се отказа местният лидер Димитър Капитанов, последва го председателят на младежите Александър Гошев.

„Имахме общински съвет на партията в Петрич. Направихме анализ на изборните резултати, които са доста слаби за нас. Взехме решение за избор на ново ръководство в БСП за пълна подмяна или подмладяване на редиците“, каза Димитър Капитанов.

По време на Изпълнителното бюро е гласувана временна комисия, която да ръководи партийния орган и да организира провеждането на редовна конференция за избор на ново ръководство. Временно социалистите в Петрич ще бъдат ръководени от Йорданка Атанасова, която работи като инженер в голяма частна фирма. Йорданка Атанасова ще управлява новосформирания 7-членен общински актив до избор на нов председателски съвет на БСП в южния град.

Отделно в петричката организация има вътрешнопартийна опозиция, водена от Максим Илиев, който е зам.-председател на клуба на офицерите и сержантите от запаса, Ангел Иванов, който е шеф на клуба на ветераните социалисти, и младия политик Николай Попов. От дълго време те искат оставката на Капитанов и компания.

Добавете Вашия коментар

TOP