БСП утвърди листите за изборите 2 в 1: Корнелия Нинова водач в Благоевград и София

27 Април 2024 | 17:55
2 коментара
Политика
Благоевград
БСП утвърди листите за изборите 2 в 1: Корнелия Нинова водач в Благоевград и София

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщиха от "Позитано" 20.

 

Лидерът Корнелия Нинова отново повежда две листи - 25 МИР в София и в Благоевград. Останалите софийски листи имат за водачи Христо Проданов - в 23 МИР и Георги Свиленски начело на списъка от кандидат-депутати на социалистите в 24 МИР.

Повечето от досегашните депутати отново са водачи на листи. По две листи водят: Свиленски в София 24 МИР и Плевен; Иван Ченчев - в София област и Габрово; Борислав Гуцанов - във Варна Шумен, Атанас Зафиров - във Велико Търново и Хасково.

За водач на евролистата бе избран Кристиан Вигенин. Следван е от Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова. Жените в цялата листа представляват 40% от всички кандидати за евродепутати.

НС на БСП избра водачите на листите с кандидати за народни представители за 50-ия парламент, както следва:

Благоевград – Корнелия Нинова;
Бургас – Петър Кънев;
Варна – Борислав Гуцанов;
Велико Търново – Атанас Зафиров;
Видин – Румен Гечев;
Враца – Генади Събков;
Габрово – Иван Ченчев;
Добрич – Мая Димитрова;
Кюстендил – Николай Каварджиклиев;
Ловеч – Ирена Анастасова;
Монтана - Велизар Енчев;
Пазарджик – Драгомир Стойнев;
Перник – Борис Цветков;
Плевен – Георги Свиленски;
Пловдив – Иван Петков;
Пловдив област – Веска Ненчева;
Разград – Симеон Славчев;
Русе – Иван Иванов;
Силистра – Иво Атанасов;
Сливен – Деян Дечев;
Смолян – Емил Хумчев;
София – Христо Проданов;
София – Георги Свиленски;
София – Корнелия Нинова;
София област – Иван Ченчев;
Стара Загора – Драгомир Стойнев;
Търговище – Йорданка Георгиева;
Хасково – Атанас Зафиров;
Шумен – Борислав Гуцанов;
Ямбол – Кристиан Вигенин.

 

За Кърджали още няма утвърден водач на листата.

 

Брожение предизвика смяната на Манол Генов като водач на листата в Пловдив област, откъдето влезе и на предишния вот. Сега ръководството поставя на неговото водаческо място друга депутатка - Веска Ненчева, съобщи по-рано dir.bg. През годините двамата неколкократно са си сменяли местата начело на листата. Замяната на Генов сега обаче предизвика недоволството на останалите в листата за Пловдивска област, които заплашиха с отводи по време на пленума.

Зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова отново ще води в Ловеч.

Във Видин повежда Румен Гечев, а в Добрич начело е депутатката Мая Димитрова. Драгомир Стойнев, който е спряган и за второто място в евролистата, е водач на две листи - в Пазарджик и Стара Загора. Местният лидер на БСП в Пловдив Иван Петков е първи в листата там, а членът на ИБ на БСП и бивш кмет на Мездра Генади Събков повежда във Враца.

Водач в Перник е председателят на антифашистите - Борис Цветков. Кюстендил е поверен на Николай Каварджиклиев, Русе - на депутата Иван Иванов, в Сливен води отново Деян Дечев, а в Смолян първи е Емил Хумчев. Иво Атанасов беше поставен на водаческото място в Силистра. Йорданка Георгиева е водачката на социалистите в Търговище.

От коалиционните партньори лидерът на партия МИР Симеон Славчев е поставен за водач в Разград, а Велизар Енчев е първи в листата на "БСП за България" в Монтана.

Социалистите утвърдиха на пленума и евролистата. Международникът на БСП Кристиан Вигенин е издигнат за водач. Той е социалистът, получил най-много номинации за Брюксел. Вигенин отново води и листата в Ямбол за изборите за национален парламент.

Румен Гечев е втори в евролистата.
Трета в евролистата на социалистите е поставена досегашната евродепутатка Цветелина Пенкова, която ще бъде и единствената, предложена отново.

Добавени коментари

ПЕТРИЧ публикува:
27 Април 2024 | 19:04
Резултата от Петрич ще е максимално 200 гласа.Тази прогноза не е от фирмата за гледане.
ПЕТРИЧ публикува:
27 Април 2024 | 19:02
Новко Попов ще е първият, така са му казали от една фирма за гледане и врачуване.

Добавете Вашия коментар

TOP