БСП празнува 129-та годишнина на Бузлуджа

01 Август 2020 | 08:55
1 коментара
Политика

Социалистите ще отбележат 129-та годишнина на партията си на Бузлуджа, макар и без традиционния голям национален събор.

В събота, 1 август, към историческия връх както всяка година ще тръгнат автобуси с членове и симпатизанти на левицата от цялата страна, организирани от местните структури на партията.

Въпреки че миналата седмица проведоха национален митинг-протест в София под надслов „Бузлуджа на жълтите павета“, червените не се отказват и от традиционния си празник.


„Скъпи социалисти, за нас е отредено да бъдем водачи, особено в този труден момент за България и за Европа.
Ние можем да бъдем водачи на своя народ. Като го обединим и го поведем по пътя, по който можем да начертаем. Със силата, която имаме. С достойнството на българи.
Единни и заедно за децата ни, за семействата ни, за родителите ни и за България!“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова под прозорците на Министерския съвет на митинга в София на 25 юли.

Очаква се Нинова да произнесе огнено слово и пред паметника на основателя на социалистическото движение Димитър Благоев под връх Бузлуджа.
За зараждането на лявото движение в България ще говори историкът проф. Искра Баева.

Според предварителната програма от 10.30 часа, членовете на Изпълнителното бюро, Парламентарната група на „БСП за България”, ръководствата на общинските и областни организации на Старозагорска и Габровска област ще поднесат венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.


От 13.00 часа ще бъдат поднесени цветя и на Паметника на свободата на връх „Шипка” в чест на бовете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 142-ата годишнина от Освобождението на България.Eпицентър

Добавени коментари

Кухи надежди публикува:
01 Август 2020 | 10:17
Може да сте били комунисти,може сега да сте социалисти,утре не знам какви....Но са ви кухи надеждите,че на вас е отредено да бъдете водачи! Не знам кой ви е казал,но кьорави ли сте,та не виждате и чувате какво казва народа-"НЕ ИСКАМЕ БСП,ГЕРБ,ЦАР И ГОСПОДАР!".Защо не искате да разберете,че народа не ви иска.Това,че поднасяте цветя на паметник на партизани е толкова ясен показател какви помисли таите дълбоко в душите си."Шило в торба не седи" - ето,че се показа!На вас е "отредено да бъдете водачи" само на вашите родители,на техните деца и внуци. Водете ги в партизанските ви землянки,заврете се там и не се показвайте НИКОГА ПОВЕЧЕ!!! Ще намерим подходящо място и за гербаджии,вашите побратими! 45 ГОДИНИ+11 ГОДИНИ СТИГАТ!

Добавете Вашия коментар

TOP