БСП отбелязва днес Mеждународния ден на труда и работническата солидарност под мотото „За справедливо заплащане на труда и за българско производство”

01 Май 2017 | 08:10
0 коментара
Политика

БСП ще отбележи Mеждународния ден на труда и работническата солидарност под мотото „За справедливо заплащане на труда и за българско производство”.

Хиляди социалисти от София и страната ще се съберат на  площад „Народно събрание” в 10:30 часа и ще продължат с шествие до  Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на левия печат.

На 1 май 2017 г. – Деня на труда от 11:00 часа КТ „Подкрепа“ ще проведе шествие от пл. „Света Неделя“ по бул. „Витоша“ през парка на НДК, по "Моста на влюбените" до Южен парк 2. Шествието ще приключи с концерт зад музея „Земята и хората“, който ще премине под надслов „Рок за труда“. В събитието участват и групите „Синдикатът“, „Спринт“, „Медикус“, „Рок сешън“, „Атлас“, „Хоризонт“. 

Международният ден на труда ще бъде почетен от КНСБ с Национална конференция по доходите и правата на работниците от 12:30 часа във Военния клуб. Малко преди това - в 12 часа - ще бъде открита изложба с карикатури на "Дружеството на невъзпитаните карикатуристи" и КНСБ в клуб "Перото" на НДК.

И тази година „Национална съпротива“ организира шествие на 1 май. То ще бъде насочено срещу "социалния паразитизъм на циганите и нелегалните имигранти", заявяват организаторите. 

снимка:БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP