БСП иска референдум за Истанбулската конвенция

25 Януари 2018 | 12:38
2 коментара
Общество

ПГ на БСП внесе в деловодството на НС искане за провеждане на референдум с конкретен въпрос трябва ли българското Народно събрание да ратифицира т. нар. Истанбулска конвенция.

Това каза депутатът от БСП Жельо Бойчев, предаде репортер на БГНЕС.

Бойчев допълни, че от изявлението на ГЕРБ станало ясно, че въпросът се отлага, но ще бъде гледан до края на председателството. Така, че този референдум, според него става още по-наложителен.

Според БСП референдум и предшестващата го обществена кампания и дискусия, ще даде отговор на многото въпроси, пред които сме изправени, четейки тази конвенция.

„В крайна сметка властта в България произтича от народа, принадлежи на народа и трябва да се управлява в името на народа. Считаме, че така даваме възможност той да се произнесе по този важен обществен въпрос с голямо социално и обществено значение за развитие на страната”, каза Бойчев.

Подписите, които са внесли са 74.
 

Добавени коментари

Жоро и приятели публикува:
25 Януари 2018 | 17:57
Ние също сме възмутени от това посегателство върху ценностната система на хората.Тези, които са съчинили това изчадие на дявола, наречено" инстамбулска конвенция" не са хора, а слуги на дявола.Колко хитро завоалират истинската цел и я прикриват зад "насилието срещу жени".Защо управляващите не направят по-строги закони относно насилието, като цяло в обществото, а робуват на чужди интереси?Е, нема да им се получи с джендърската конвенция!!!
Елица публикува:
25 Януари 2018 | 13:27
Браво на БСП.Още сега заявявам, че ще гласувам против тази дяволска истанбулска конвенция.Има други законни начини за справяне с насилието над жените, стига управляващите да поискат да го направят.Ние сме Християни и такива ще си останем.Не е нужно да ни натрапват разни джендърски идеологии и да мътят мозъците на млади, и стари.Бог Е създал мъжа и жената, а останалите тъпотии на ненормални и психичноболни глави са абсурдни.Ясно е, че целят да ни направят роботи, безхарактерни и безмозъчни, но Бог няма да го позволи.Всички радетели за ратифициране на тази неморална конвенция ще си получат заслуженото Божие наказание.

Добавете Вашия коментар

TOP