Брутално убийството на 14-годишно момиче в Македония, един от заподозрените избягал в България

04 Декември 2023 | 19:59
0 коментара
Криминално
България
Брутално убийството на 14-годишно момиче в Македония, един от заподозрените избягал в България

Трима заподозрени за убийството на 14-годишно момиче от Скопие и на 74-годишен мъж от Велес са задържани, съобщиха от МВР в Северна Македония. 

Министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски заяви, че се издирват още двама души, за един от които има данни, че е заминал първо за Белград, а след това за България.

Заподозрян за бруталното убийство на 14-годишно момиче в Северна Македония е избягал в България. Тялото на жертвата е намерено в чувал с вързани ръце и крака. Преди това тийнейджърката била отвлечена, съобщава NOVA.

Ученичката от Скопие беше обявена за изчезнала на 27 ноември около 8:30 ч. сутринта на тръгване за училище и в продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването ѝ има резултат. В късните часове в неделя от МВР съобщиха, че тялото на момичето е намерено простреляно в близост до Скопие.

Край Велес пък беше открит мъртъв и 74-годишен мъж, обявен за изчезнал на 24 ноември.

От полицията уточниха, че са арестувани заподозрени за извършването и на двете убийства, а един от заподозрените е избягал извън страната. Медиите в Северна Македония откриха зад инициалите на основния организатор Л.П., посочени от полицията, лидер на неголяма политическа партия в страната.

На пресконференция вътрешният министър Спасовски потвърди, че всички заподозрени са от тази партия, чиято централа е била претърсена заедно с още обекти в Скопие и Велес. По думите на Спасовски има събрани доказателства за 5 лица, които са участвали в отвличането и убийството на момичето, 3 от които са задържани, а основният организатор е извън страната. Той е заминал с адвоката си за Белград, след което към България.

Снощи е бил разпитан и бащата на момичето, защото според показанията на задържаните, основният организатор е получил от него информация кога то излиза само от дома си.

По думите на Спасовски и прокурора Горан Бубовски мотивът за отвличането е бил изнудване, но след бързата информация за изчезването на момичето заподозрените са изпаднали в паника и са го застреляли.

Връзката с другия случай, на 74 годишния мъж от Велес, е познанството му с един от заподозрените, на когото е дължал пари. Неговият автомобил е бил използван, за да бъде отвлечено детето, след което е бил запален. Отвличането е станало във входа на жилищния блок, а полицията разполага с много записи от охранителните камери, които проследяват случилото се. 

Иззети са мобилни телефони, компютри и автомобили, направени са много разпити и претърсвания.

Източник: БТА/Маринела Величкова 
Брутално убийството на 14-годишно момиче в Македония, един от заподозрените избягал в България

Добавете Вашия коментар

TOP