Бронзовият медалист от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020 Евелина Николова ще запали олимпийския огън в Благоевград

21 Юни 2022 | 13:42
0 коментара
Спорт
Бронзовият медалист от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020 Евелина Николова ще запали олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международния олимпийски ден в Благоевград. В инициативата, която ще се проведе на 23 юни от 11. 00 часа около езерото в парк „Бачиново“, ще се включат над 100 участници -  ученици, студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“, преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски”, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици. Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийският огън от Евелина Николова, бронзов медалист от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020г.

Проявата се организира от Олимпийски клуб Благоевград, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със съдействието на БОК.

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 година МОК насърчава НОК да отбелязват Международният олимпийски ден с различни инициативи.

Добавете Вашия коментар

TOP