Броени дни до откриване на ски сезон 2023/2024 на ски парк Картала над Благоевград

14 Декември 2023 | 07:48
2 коментара
Общество
Благоевград
Броени дни до откриване на ски сезон 2023/2024 на ски парк Картала над Благоевград
Броени дни до откриване на ски сезон 2023/2024 на ски парк Картала над Благоевград. Началото на новия зимен туристически сезон на Ски парк "Картала" над Благоевград ще бъде отбелязано на 16 декември 2023 г. със специално събитие. 

Ски парк "Картала" предлага отлични условия за всички любители на зимните спортове. Голямото разнообразие на планинския терен, дължината на добре обработените ски писти и 6-местния кабинков лифт го прави един от най-атрактивните ски курорти в Югозапада. Ски центърът е открит през 2009г и предлага отлични условия за всички скиори и сноубордисти - привлекателни ски писти, оборудван ски гардероб, както и ски училище за начинаещи и напреднали.

Освен основния кабинков лифт, на пистите работят малък учебен влек за начинаещите скиори и сноубордисти, както и ски влек тип "паничка" за по-напредналите скиори, който се изкачва до средата на пистата. Местност "Картала" е живописен район, разположен в Рила планина, на 27км. източно от Благоевград.

Ски курорт "Картала" включва в територията си ски писти с разнообразен терен и обща дължина от 5 километра. Пистите ще задоволят изискванията на скиори и сноубордисти от ниво начинаещи до най-напреднали. Ски пистата за алпийски дисциплини е с дължина 2200 метра и е част от основната писта. За нея може да се ползва и отделен ски влек тип "паничка". Денивелацията на тази писта е 370 метра.

Начинаещите скиори могат да ползват долната част на пистата, която е с много малък наклон и е изключително подходяща за обучения. За учебната писта може да се ползва самостоятелен ски влек с ръкохватки.
Броени дни до откриване на ски сезон 2023/2024 на ски парк Картала над Благоевград
TOP