Броени дни до дългоочакваната „Лятна оперна вечер на открито“ в Банско

08 Юли 2022 | 15:59
5 коментара
Култура
Броени дни до дългоочакваната  Лятна оперна вечер на открито  в Банско

Само след седмица, на 16 юли, ще видим прочита на Камерна опера Благоевград на една от най-великите комедийни опери – „Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети. Тя е определяна от критиците като майсторска опера в стила и традицията на “комедия дел арте”.

Представена пред публика за първи път, на 3 януари 1843 г. в „Зала Вентадур“ в Париж, „Дон Паскуале” е опера с безброй интерпретации и представления по цял свят, запазила популярността и актуалността си и днес.

Режисьорът Станислав Кимчев и солистите на Камерна опера Благоевград – Пламен Кумпиков (Дон Паскуале) Теодора Петрова (Норина), Венера Мелеки (Норина) Георги Димитров (Малатеста) Юрий Николов (Ернесто) ще ни представят, как би изглеждала „Дон Паскуале” в епохата на 20-те години на миналия век, времето на „Великият Гетсби” и „Панаир на Суетата”.

Оркестърът на Камерна опера Благоевград с концертмайстор Стоил Богданов е под диригентството на Маестро Красимир Топалов.

Добавени коментари

До Баненски публикува:
10 Юли 2022 | 07:56
Баненски, ако Сашо е с тротинетка, ти с какво си? С Въчкова! Ами, по добре ни е на тротинетката, от колкото под Въчкова бре!
Герб е плюнка! публикува:
09 Юли 2022 | 22:14
На Сашко Мацурев цунигазините му приписват и това,което не може да сънува.Това е една ограничена личност,която дори не може да пише правилно /вижте му излиянията във Фейсбук/.Нека клакьорите не забравят,че има още живи свидетели,които помнят кой какво е направил за Банско.Този плешоглавец съвсем не е направил това,което му пиписвате,но понеже нямате друг,когото да издигнете за кмет или депутат-хвалите него.Банскалии не са балами,за да ги лъжете,а и Сашко си е банскалия.Така че всички го познават колко му е капацитета,колкото и да се напъвате да го промените!Сами знаете,че сте трима човека,които пишете тези глупости.Сами ще се убедите на изборите като си видите резултата!
Банско! публикува:
09 Юли 2022 | 21:51
Приятели на Банско! Да си спомним как народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев получи от кмета на община Банско Иван Кадев благодарствен плакет за оказаната помощ по време на пандемията от COVID-19 - „С благодарност от гражданите на община Банско за голямото сърце, съпричастността и оказаната помощ”! Банско е благодарно на Мацурев! Кадев е благодарен на Мацурев! ГЕРБ ПОБЕДА!
ГЕРБ е СИЛА! публикува:
09 Юли 2022 | 21:16
Браво на нашия лидер Мацурев! Браво за успехите му и за това, че върна града ни на културата и успешните събитя! Мацурев НАПРЕД! Мацурев - депутат! Долу комунистите! Долу Русия! Слава Украйна!
Банско! публикува:
09 Юли 2022 | 15:33
Навремето Мацурев положи доста усилия в Банско да се създаде традиция и ангажираност към подобен вид културни събития. Сега виждаме плодовете на неговия труд. Браво на Банско, браво на Сашо Мацурев!

Добавете Вашия коментар

TOP