Бразилия победи Колумбия с 2:1 в 1/4-финална среща на Мондиал 2014

05 Юли 2014 | 08:03
0 коментара
Спорт

Бразилия победи Колумбия с 2:1 в 1/4-финална среща на Мондиал 2014.

Двубоят започна с ранен гол още в 7-ата минута, когато Тиаго Силва бе оставен непокрит в наказателното поле и той засече центриране от корнер на Неймар за радост на повечето фенове на "Ещадио Кастелао" във Форталеза.

В 11-ата минута Колумбия бе близо до изравнителното попадение, след като Хуан Куадрадо пробва силен удар от 19 метра, но топката профуча покрай гредата. В 20-ата минута Хълк пробва късмета си, но Давид Оспина спаси вратата си от нов гол. Последваха още няколко интересни атаки пред двете врати, а след това двата тима просто доиграха първото полувреме.

След почивката бразилците се прибраха в по-задни позиции и Колумбия бе по-инициативният отбор, но трудно стигаше до голови положения.

В 69-ата минута Давид Луис се разписа за 2:0. Централният защитник стори това от фаул с великолепен удар от 30-метров, който не бе отразен от Давид Оспина.

Десет минути по-късно гостите успяха да намалят, след като Хамес Родригес бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Жулио Сезар в наказателното поле.

В края на мача Неймар получи контузия и бе сменен принудително, като все още не е ясно колко сериозна е травмата на звездата на бразилците. В добавеното време Колумбия бе близо до изравнителен гол, но домакините успяха да устискат победата си и по този начин се класират за полуфиналите./БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP