Браво: Плувците на „Пирин“ обраха 17 медала на турнира „Гладиатор“

17 Февруари 2022 | 14:26
0 коментара
Спорт
Браво: Плувците на  Пирин  обраха 17 медала на турнира  Гладиатор

Плувците на „Пирин“ обраха 17 медала на турнира „Гладиатор“ в столицата. Осем златни, 3 сребърни и 6 бронзови отличия е равносметката за отличното представяне на рибките на Валентина Атанасова и Спас Борисов. Черешката на тортата в изявите на пиринските надежди бяха четирите триумфа на Йоанна Глушкова, която взе и наградата за най-добро постижение по точките на ФИНА при 11-годишните. Отличничката на зелените отчая конкуренцията на 50 и 100 м гръб и на същите две дистанции в свободния стил, като добави и третото място на 200 м св. ст.

Три победи сложи на сметката си Димитър Докузов в сегмента 13-14 г. Ученикът в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в родния Симитли се пребори с по-големите от него съперници на 100 и 200 м. св. ст. и на 100 м бътерфлай и стана втори на 200 м съчетано. Това го нареди непосредствено след лидера в класацията по точки на ФИНА. В същата възраст осмото злато донесе Владимир Шарков на 50 м св. ст. с постижение 26.73 сек.

При дамите Любомира Стамболийска финишира трета на 50 м гръб. На второто стъпало на почетната стълбичка се качиха Божидар Рангелов /100 м бътерфлай/ и Мартин Зашев /50 м бруст /, който е трети в тази дисциплина на 100 м. Два бронзови медала спечели Мартин Атанасов /50 и 100 м. св. ст./, един сложи на сметката си  Атанас Самаров /50 м гръб/.

Треньорите поставиха добри оценки за изявите и на Георги Божков, Антон Марков, Димитър Дамбов, Божидар Десподски, Александър Делистоянов, Виктор Ханджийски, Александрина Гошева, Савина Илиева, Даная Стоименова, Катерина Василева, Стефания Шопова, Антония Цветанска. Дебют по сините коридори направиха момичетата от отбора по артистично плуване Теодора Корчева и Велика Стоинкова.

Добавете Вашия коментар

TOP