Браво Борисов, браво Бъчварова! Държавата е закрита, институции няма!

29 Април 2015 | 18:28
0 коментара
Общество
Браво Борисов, браво Бъчварова! Държавата е закрита, институции няма!

Държавата е закрита! Институции няма! Хаос е думата, която най-добре може да опише случващото се през последните часове в ТВ7, съобщава БГНЕС.

Второто правителство на ГЕРБ е на път да запрати България дори отвъд класацията за свобода на медиите. Държавата осигури в пряк телевизионен ефир опит за закриване на цяла една телевизия.

Каквито и задължения да има ТВ7 към КТБ, каквито и да са нормите на Закона за особените залози, станахме свидетели на безпрецедентни и хаотични действия на представителите от кантората на частния съдебен изпълнител Неделчо Митев и на изпратените на място полицаи. Съвсем друга е темата, че подобни действия на ЧСИ и на полицаи са ежедневие, но не стават публично достояние.

Мълчание обзе институциите. Липсват обаче и въпроси! Премиерът Бойко Борисов, който сякаш дава лично от джоба си парите на земеделци, на лекари, на миньори, на строители и на магистрати, предпочита да се снима с магнолиите си, но не и да вземе отношение по въпрос, който е пряка провокация към демокрацията и свободата на словото. Мълчание се носи и от кабинета на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, не е ясно и как гл. секретар на МВР Георги Костов гледа на струпването на полицейски сили около ТВ7. Министърът на правосъдието Христо Иванов също мълчи, вероятно по-късно ще се сети, че може да разпореди проверка за действията на ЧСИ. Прокуратурата също мълчи, макар, че скоро ще се произнесе и вероятно ще се самосезира.

Пак управлява Борисов, вътрешен министър може да не е Цветан Цветанов, а Румяна Бъчварова показа, че е провалена като министър. Да, Бъчварова може лично да отиде в ТВ7, но това с нищо не променя ситуацията, че униформени служители се лутаха из телевизионни студиа.

А дали държавата умишлено не предизвика този хаос, дали отново не е имало срещи по гаражи и тенис-кортове, дали всъщност повече от всякога на власт не е задкулисието?!

Добавете Вашия коментар

TOP