Братът на отвлечения Янек Миланов от Дупница излезе с обръщение към всички българи

19 Август 2020 | 09:50
0 коментара
Общество

Вече 18 денонощия издирват изчезналия Янек Миланов от Дупница. Притесненият му брат Марио Миланов излезе с публично обръщение към всички българи в страната и света. Той призовава главния прокурор да дойде в Дупница и да направи каквот е необходимо за намирането на брат му. Миланов подчертава, че обръщението му няма политическа цел. Той благодари на всички хора, който активно помагат да се намери брат му.

Припомняме, че Окръжна прокуратура – Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане по случая с Янек Миланов. Наблюдаващ прокурор е Бойко Калфин от Окръжна прокуратура – Кюстендил, но той не желае да коментира случая, докато не се съберат достатъчно доказателства. “Образувано е досъдебно производство за отвличане 9 дни след случилото се. Тогава са предоставени данни от разследващите органи в Окръжна прокуртура – Кюстендил”, заяви говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Мариана Сираков.

Източници, близки до полицията, съобщиха,че джипът на спрягания за съпричастен с изчезването на гастарбайтера Васил Капланов -Каплата е иззет още първите дни на разследването и е оставен на отговорно пазене в двора на РУ – Дупница за извършване на криминалистична експертиза.

Миналата седмица е правен и повторен обиск в апартамента на Васил Капланов. Той е викан и на разпит в полицията в Дупница. Съпричастността на Васил Капланов към изчезването на Янек Миланов се базира на показания на съседи в блока, които твърдят пред разследващите, че във вечерта на изчезването му /31 юли 2020 г./ Янек е пристигнал отнякъде с лекия си автомобил, хвърлил ключовете на масата, където са седели съседите пред блока, и им казал, че отива на среща с Капланов, и не се върнал. Не е ясно дали наистина се е качил в джипа на Каплата и ако е, дали насила, или доброволно. Камерите на общината са засекли джипа на Васил Капланов да излиза от града по посока Крайници. В него са били двама, но не е доказано, че вторият е Янек Миланов, тъй като лицето на спътника на Каплата не се виждало ясно. Криминалсти от Дупница два дни изземаха записи от видеокамери в селата Краници и Червен бряг. На част от тях се вижда джипът на Васил Капланов, който обикаля посред нощ по улиците, но по-нататък следите му се губят.

Добавете Вашия коментар

TOP