Братя Галеви издъниха прокуратурата в Кюстендил

28 Март 2022 | 11:46
0 коментара
Криминално
Братя Галеви издъниха прокуратурата в Кюстендил

В Окръжна прокуратура - Кюстендил са останали неприведени в изпълнение само две присъди. Те са срещу Ангел Христов и Пламен Галев – Братя Галеви, съобщи окръжният прокурор Камелия Стефанова.

Тя припомни, че Ангел Христов е осъден на четири години лишаване от свобода, а Пламен Галев - на пет години затвор. За двамата, известни като братя Галеви, Окръжната прокуратура в Кюстендил е издала Европейска заповед за арест от 15 май 2015 г.

Те са обявени за международно издирване и периодично държавното обвинение изисква информация за издирването, посочи още Стефанова. На въпрос на БТА тя отговори, че към този момент не е изтекла абсолютната изпълнителна давност на присъдата срещу двамата.

След няколко годишни перипетии на три съдебни инстанции, от 3 май 2012 г. присъдите им влизат в сила, но не се изпълняват, след като местоположението на Галев и Христов е неизвестно, още преди окончателното решение на Върховния касационен съд.

През март м.г. Окръжният съд в Кюстендил реши да бъде конфискувано имущество за близо 2,5 млн. лева от Пламен Галев и Ангел Христов. Делото за конфискация срещу двамата беше заведено от антикорупционната комисия, която внесе в съда в Кюстендил искове срещу тях и семействата им за отнемане на имущество за 4 250 189 лв.

Добавете Вашия коментар

TOP