Братовчед на екскмета Ат. Камбитов, наемател на дискотеката в Младежкия дом Д. Шалявски скрил уникалната керамична пластика „Икар“ на проф. П. Панайотов под рекламно пано

14 Февруари 2021 | 09:28
9 коментара
Общество

Рекламен плакат на дискотеката в Младежкия дом в Благоевград години наред е крил уникалното керамично пано „Икар“ на известния ни художник и дългогодишен преподавател в Академията проф. Панайот Панайотов.

Преди дни наемателят на нощния клуб Димитър Шалявски бил принуден да свали рекламата, след като екипът на кмета Р. Томов установил, че тя е поставена неправомерно, без разрешение и одобрение от комисията по ВТО, и така произведение на изкуството е останало скрито заради удобството на наемателя на дискотеката. Нещо повече, установено е, че за използваната рекламна площ с размери 4 на 3 метра в общинската хазна не е постъпил нито лев, а утвърдената от местния парламент цена за 1 кв.м е 8 лв., което означава, че година съдържателят на дискотеката е трябвало да внася по 1200 лв., за да рекламира бизнеса си.

Д. Шалявски спечели оспорван търг за наем на бившата дискотека „Графити“ през ноември 2016 г. с оферта от 7021,47 лв. без ДДС, предложена от фирмата му „Тарфа Бийч“ ЕООД. Тогава той призна, че ще я стопанисва заедно с приятеля си В. Борисов, собственик на култовата верига клубове „Бедрум”, който също участва в търга. Договорът на „Тарфа Бийч“ ЕООД бе за 10-годишен наем, но през лятото, малко преди изборите, Д. Шалявски, който е братовчед на тогавашния кмет Атанас Камбитов, внезапно депозирал в общината заявление за предсрочното му прекратяване. Законът за обявяване на нов търг формално бил спазен, като обявлението е публикувано, но „случайно“ подписаната на 30 юли заповед за провеждане на търг е попаднала не на титулната първа страница, а някъде между обявления за отминали търгове от 25 март и 28 май,  при това без никакво пояснение в каква връзка е.

Тайното наддаване било насрочено на 16 август при начална цена 952,88 лв. без ДДС. Внесени са две оферти – от „Тарфа Бийч“ на Шалявски и от „Колор БГ“ ООД – София, тогава с  управител Миряна Маврикова. От 2013 г. сред управителите на столичното дружество е бил В. Борисов, който официално отново го оглавил през 2020 г. Офертата на „Колор БГ“ ООД била за 8000 лв. без ДДС, но почти веднага дружеството се отказало да подпише договор с общината и „Тарфа Бийч“ ЕООД на Д. Шалявски го взима срещу нищожния наем от 1250 лв. без ДДС. Заповедта за определяне на новия победител в търга е подписана от екскмета Камбитов на 3 септември, малко преди да загуби изборите, и е за срок от 10 г.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавени коментари

Народна пословица публикува:
17 Март 2022 | 15:20
"Разбрала свиня от кладенчова вода!"
Еле кажах публикува:
15 Февруари 2021 | 12:23
Аман от крадливи “ градски”....селяндури от , които нищо добро не може да се очаква ! Нямат нито страх нито срам ...ноооо..???
Бачиново публикува:
15 Февруари 2021 | 11:36
Защо не пишете, че разреши ха строеж върху 18 декара в парковата зона на Бачиново, а се занимавате с дребнавост
старогражданин публикува:
15 Февруари 2021 | 08:57
Хвани единия и удари другия!
ЛЮБОПИТЕН публикува:
14 Февруари 2021 | 22:13
НА КОЛКО ЛИНИИ Е БРАТОВЧЕДА-ШАЛЯФ,НА ТАЗИ СНИМКА???
Азис публикува:
14 Февруари 2021 | 21:42
Шаляфа е същия боклук, като Неделчо
Споко публикува:
14 Февруари 2021 | 21:20
Споко! Бившата му жена,която я захвърли с борчове и дете на улицата сега ще му разкаже играта !
да се знае публикува:
14 Февруари 2021 | 12:38
Камбитов или Неделчо, както го наричат, е нагъл падешки селски бек, който няма срам. След всичките поразии и кражби сега пак се опитва да седне в кметския стол.Изключително нагъл и надмемен! Що се отнася до Томов, много сгреши, че не го даде на прокурор Камбата, не че няма да го покрият, но поне да го притесни този крадец.Иначе нека си се надява , че ще му се получи, никой не го иска, даже не го поздравляват като се разхожда като гламав по улиците на града.Парясник!
нема срам зарята публикува:
14 Февруари 2021 | 09:40
този немали срам бе и пак искал да скача за кмет е нема да стане първо в бобов дол и после теляк при мама кажа ебати наглото същество

Добавете Вашия коментар

TOP