Ботев Пд победи Пирин като гост с 1:0! Феновете изпратиха Матушев с викове „Оставка“

09 Август 2015 | 23:26
1 коментара
Спорт
Ботев Пд победи Пирин като гост с 1:0! Феновете изпратиха Матушев с викове  Оставка

Ботев Пловдив победи Пирин като гост с 1:0 в мач от 4-ия кръг на А група. Александър Колев се разписа в 13-ата минута на срещата, след като надскочи вратаря на домакините Костов и се разписа с вещина.

Гостите от Пловдив завършиха срещата с девет души, след като Филип Филипов и Даниел Златков бяха изгонени за втори жълт картон. Филипов напусна терена в 28-ата минута, а Златков в 85-ата минута.

В 10-ата минута Ботев поиска дузпа за игра с ръка на футболист на Пирин в наказателното поле, но съдията остави играта на продължи.

Три минути по-късно Александър Колев надскочи вратаря на Пирин Костов и откри резултата в полза на Ботев.

Четири минути по-късно Филип Филипов получи жълт картон за нарушение срещу Якимов на границата на наказателното поле. В 28-ата минута Филип Филипов получи втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав.

Изгонването на Филипов промени плановете на треньора на Ботев Шиляк и той трябваше да извади Генов и да пусне Марин.

Нико Варела получи болки в бедрото в 36-ата минута и не успя да продължи мача, а на негово място влезе Васев.

Пирин поиска дузпа в 39-ата минута за игра с ръка в наказателното поле на бранител на Ботев, но съдията остави играта да продължи.

В края на полувремето Маркиньос и Йордан Христов стреляха неточно по посока вратите на съперника.

През втората част Пирин се впусна в атаки, за да търси изравняването. В 54-ата минута удар на Антон Костадинов мина встрани от вратата на Голас.

Най-интересното положение се получи в 69-ата минута, когато Голас прояви невероятна вещина и предотврати изравнително попадение, след като Наков и Якимов не успяха да се разпишат.

В 85-ата минута Даниел Златков получи втори жълт картон и напусна терена, а Ботев остана с девет души.

Пирин натисна съперника си, поиска и дузпа в добавеното време за игра с ръка в наказателното поле на играч на Ботев, но съдията остави играта да продължи.

Така Ботев записа първи успех в А група и вече има 5 точки, а Пирин си остана с 1 точка, а феновете на Пирин поискаха оставката на треньора Неделчо Матушев.

Феновете на Пирин Благоевград изпратиха Неделчо Матушев с викове „Оставка“.

Докато даваше интервюто си след срещата за телевизия Диема, феновете освиркаха наставника и подвикваха красноречиви лозунги да напусне поста, който заема към момента.

„Неприятна загуба, аз не мога да бъда недоволен от старанието на играчите, Ботев без голово положение вкараха гол. Жалко, че не успяваме ние да оползотворим положенията си. Може би и момчетата не могат да се успокоят и играят под напрежение. Ние продължаваме да работим“, сподели Неделчо Матушев.

„Със Славия не играхме лошо, но е жалко, че когато създаваме ситуации, не успяваме да ги оползотворим. Трябва малко повече старание, класа и спокойствие. Това ще дойде с резултатите, които на нас в момента ни липсват.“

Запитан за скандиранията на феновете, Матушев сподели: „Смятам, че ние си вършим работата, мисля, че и отборът се старае, показва лице, жалко, че не успяваме да вкараме, това искат и феновете, но жалко, че не успяваме да го направим. Ние продължаваме, футболистите са хора на Пирин, каквото трябва го правим.“Gong.bg

Добавени коментари

FEN публикува:
09 Август 2015 | 23:49
ostavka i na andonov i venko tova ne e nashiq pirin tova e pirin na totadjiite leka nosh

Добавете Вашия коментар

TOP