Ботев, Левски и Дунав стартират в Европа днес

29 Юни 2017 | 13:22
0 коментара
Спорт

Почивката след края на сезона бе кратка и днес Левски, Ботев и Дунавстартират участието си в Лига Европаднес.

Първото препятствие пред "сините" е носителят на купата на Черна гора Сутиеска. Срещата е днес от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Наглед непретенциозният съперник не респектира нито с известни имена, нито с постижения, но на "Герена" неведнъж са си патили срещу подобни отбори. Левски отпадна още на старта в евротурнирите през последните 4 години. Спартак (Търнава), Сараево, Иртиш и Марибор се изпречиха на пътя на "сините" и ги елиминираха, а прави впечатление, че два от тези тимове са от бившата югославска школа, което трябва да прави столичани още по-внимателни за сблъсъка със Сутиеска. Успокояващото е, че отборът от Никшич никога не е отстранявал съперник в евротурнирите, а същото важи и за всички отбори от Черна гора в досегашните им срещи с родни тимове.

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) гостува на албанския Партизани в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата ще се играе на стадион "Селман Стърмаш" в Тирана, а началният час е 18:00. "Канарчетата" донесоха огромна радост на феновете си с триумфа срещу Лудогорец в края на май и сега са амбицирани да се представят силно и в евротурнирите. Ентусиазмът при "жълто-черните" е още по-голям, след като се разбра, че звездата Тодор Неделев остава в тима. Националът бе картотекиран в УЕФА и ще бъде титуляр днес.

Дунав е третият български отбор, който започва участието си в Европа днес. След 42-годишна пауза русенци се завръщат в евротурнирите днес от 17:00 часа. Дунав направи дебюта си на континенталната сцена през 1975 година срещу италианския гранд Рома и дори победи "вълците" с 1:0 у дома. Сега "драконите" получиха правото да участват в Лига Европа заради недопускането в турнира на ЦСКА-София, а жребият отреди техен съперник в първия квалификационен кръг да е воденият от Димитър Димитров-Херо Иртиш. Казахстанският тим е считан за фаворит, но Дунав нееднократно през миналия сезон доказа, че умее да поднася изненади.

Футболистите на Дунав нямат опит в евротурнирите, но са пределно мотивирани да се докажат. Отборът имаше тежко пътуване до Павлодар, а очакваните високи температури също могат да се окажат проблем за момчетата на Веселин Великов. Освен това, Иртиш е в игрови ритъм, защото първенството на Казахстан е в разгара си.

Добавете Вашия коментар

TOP