Борисов за ПП: Тези хубавци карат чисто нови BMW-та, джипките вече не им харесват!

22 Април 2022 | 09:59
0 коментара
Политика
Борисов за ПП: Тези хубавци карат чисто нови BMW-та, джипките вече не им харесват!

Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии, пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”.

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг.

 

"Направих си труда да видя къде Зеленски се е включил по интернет и е приет да изкаже позициите си - в САЩ, Канада, Франция, Великобритания, Гърция, Белгия, Южна Корея и тн. В същото време три-четири дни Кулеба е в българския парламент. Депутатите се занимаха днес с всичко друго, но не и с належащото за българите и за международната общественост. Той стоеше в кулоара, но те не го приеха в залата, не приеха нашето искане да влезе да говори пред депутатите", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Според лидера на ГЕРБ всички критики, отправени по-рано от първия дипломат на Украйна, са насочени директно към Кирил Петков. "Той нарича нашия премиер лицемер", заяви Борисов, цитирайки изказването на Кулеба, че "даването на каски и бронежилетки е лицемерна подкрепа".

 

"Г-н Петков казва, че не знаят дали да минат през червените линии на коалиционните партньори. Но има хора, които умират вследствие на тези чуденици. Това го казва Кулеба в коридора на парламента. Петков казва, че трябва да имаме единна позиция, според премиера е време да загърбим политическото говорене и червените линии, и ултиматумите. И аз задавам въпрос, защо днес не влезе в парламента нито едно решение - нито на ПП, нито на ДБ, нито на ГЕРБ", попито Борисов.

 

"Христо Иванов, който беше наричан безгръбначен и наведен от трибуната, каза, че няма да приемем последното натикване на тази тема. Ама как така, няма да приемаш, г-н Иванов, то е факт", посочи Борисов. Той заяви, че в същото време тези хубавци депутатите си гласуваха 10 дни ваканции. Отидоха да си почиват със скъпи, платени от данъкоплатците нови БМВ, 7-ма серия, вече и джипките не им харесват, каза Борисов.

 

Аз бях първият, който нарече Путин агресор, защото той нахлу в чужда държава с танкове и оръжия, и ракети и убива хора, има жертви, заяви Бойко Борисов. 

 

Вие мигате с мигличките там, скрити зад гърба на Кулеба, и ходите да хвърляте червена боя. Защо се унижавате? Изброих всички демократични държави, които вече са дали помощ, в т.ч. нашите съседи. Г-жа Нинова е много по-мъж. Тя е казала, че няма да се подпише за Украйна, та ако ще да я сменят. Докато Христо Иванов търси коалиционни съвети. 

 

ГЕРБ от една година не е в управлението, не се сменят мантинели, не се правят ремонти на пътя, а след зимата се отварят дупки. От 30-40 години не се правят пътища, а ние ги ремонтираме, мостове и сложни строежи за десетки милиони сме ремонтирали. А тези Рашков, Денков? Те са на една година министри, заяви още Борисов.

Има новости и по офшорките, каза още той.

Павилникът на НС е закон и Лорер трябва да ни предостави договора за електрическите коли за 40 хил. евро. Но той не ни го предостави. Този договор е нарушение на европейските правила.

 

11 офшорки с името Gemcorps има на Кайманските острови. Компанията е на загуба в последните две-три години, по данни от Великобритания. Всичко минава на Кайманите и ние не можем да проследим капиталите. Те могат да добавят още теми към меморандума без да подписват никакви допълнителни договори. Откога писмото за намерение създава права, попитаха от ГЕРБ. Тези хора нямат никакъв опит с енергетика. По какъв начин те ще обучават наши хора в агенцията за ядрено регулиране и ще имат достъп до класифицирана информация, питат от ГЕРБ. Борисов изтъкна, че арбитражът по този договор е в Париж.

Георг Георгиев изтъкна, че хората в България едва си плащат сметките.

Петков си мисли, че ние пускаме графично съдържание, за да го тролим, но ние показваме една много симплифицирана графика, за да покажем как изглеждат цените на горивата у нас и в чужбина. А в България и още една страна от ЕС дизелът е по-скъп, отколкото в другите страни, заяви Георгиев.

Цените нарастват като Великденски козунак, бухват, подчерта Борисов.

Лобизъм и корупция, това има в момента. Тези думички описват и пакетират управлението на г-н Просто Петков, заяви Георг Георгиев.

 

Единственото, което ги крепи, е далаверата. Ще се крепят, докато свършат законите за зелени и солари. След това да му мислят следващите, да му мисли народа. Безумно изхарчени пари и нищо срещу тях, заяви Борисов.

Грабят ви, крадат ви, обърна се Борисов към хората. Какво е това технически средства, които ще даваме на Украйна. Или предпазни. То и кондомите са предпазни средства, заяви Борисов.

Добавете Вашия коментар

TOP