Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)

22 Февруари 2024 | 20:59
0 коментара
Политика
Благоевград
Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)

"Продължаваме промяната" са изпращали винаги ярки политически фигури за ръководства на регулатори, напомни пред журналистите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Завчера по кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ? Къде се произнесоха неправителствените организации, чий глас чухме, с кого се консултираха, има ли право на вето? А шефът на митниците? Кои неправителствени организации се произнесоха? Новият шеф може да е добър, но защо смениха стария? Каза ли някой нещо?", попита гневен Борисов.

 

И продължи: "С една дума чрез своите говорители, защото имат много говорители и подкрепящи ги медии, те пръскат в общественото съзнание, че това са борци за чистота. А всичките им действия до този момент показват точно обратното. Нито един от тези принципи не е спазен, нито един!“.

 

Запознах се с меморандума - точно им е като попската работа, където един поп казал "няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод нарастващото с всеки изминал ден напрежение в сглобката.

"В меморандума пише, че кандидатури за регулаторите трябва да са прозрачни, не партийни и ярки, експерти. Даже съм си отбелязала някои от тях", допълни Борисов.

 

И продължи:

 

"В него пише, че кандидатурите трябва да бъдат прозрачни, непартийни, не ярки, експерти. Те изпратиха Светослав Йорданов за шеф на най-големия регулатор КЕВР - депутат от ПП. Ярка политическа фигура. А пък за Петър Петров да не говорим!".

 

За назначенията на "Промяната" Борисов и хората му говорят от вчера, като и обвиниха, че назначават цели семейства на висши държавни постове. Като дадоха пример със семейството на депутата и бивш министър на ПП Даниел Лорер и съпругата му Виолета, която работи във финансовото министерство.

 

Днес Борисов коментира и състава на Министерския съвет, като изтъкна, че ГЕРБ са взели за вицепремиер еврокомисар, а ПП-ДБ са изпратили за премиер и министри ярки политически фигури - акад. Николай Денков, Андрей Цеков, Асен Василев, Георги Гвоздейков.

"Нито един от техните принципи не е спазен. Нито един. Иначе звучи много добре и аз потвърждавам, че ние сме точно за това. Въпросът е, че така дяволът чете евангелието", коментира експремиерът.


"Ние водим преговори всеки ден, но сега съм разочарован от ПП-ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа. Гласуваха против, което не е добър знак", каза още той пред медиите в парламента.Епицентър.бг

 

 

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP