Борисов: За мен изборите приключиха миналата седмица

03 Ноември 2019 | 15:32
0 коментара
Политика

Гласувах София да продължи да расте все по-хубава и по-хубава.

Това заяви премиерът Бойко Борисов. За мен миналата седмица приключиха изборите, двойно победи ГЕРБ, добави той.

"Когато аз бях кмет, Кремиковци бълваше дим с всички цветове на дъгата. Това, което сме направили за чистота на въздуха, тогава канализацията отиваше в р. Искър. Сега цялото дефиле е чисто. За мен миналата неделя свършиха изборите и ГЕРБ спечели", продължи Борисов. 

Премиерът заяви, че Радев агитира в изборния ден. На въпрос на журналист Борисов не агитира ли, той заяви, че е партиен лидер на партия, участваше в изборите и говори за София, а Радев не  е партиен лидер. 

"Аз съм лидер на партията, участваща в изборите. Аз отговарям за моята си партия. Той на коя партия е шеф? Не е ли еднакво отдалечен?, попита Борисов.

"Явно само когато той победи, само тогава са били честни изборите. Един мъж обграден с Нинова, Манолова, Дончева, Елена Йончева, те го ошашавиха този човек, нека сме снизходителни, не му завиждам. Това е чудо около него", каза още Борисов.

Премиерът коментира и скандала с думите на френския президент Макрон, чието изказване предизвика сериозни политически сътресения.

"Проблемът с Еманюел Макрон е изчистен. Както ние говорим, че в някои френски квартали се влиза само с жандармерия и за марсилската мафия, така и в Европа има зони, в които има български престъпни групи", обясни Борисов. Той изрази надежда Макрон да се издължи за обидата към България с подкрепа за чакалнята на еврозоната и Шенген. 

"Въпреки всичко в понеделник ще бъде изпратена протестна нота от българска страна" категоричен е Борисов.

Добавете Вашия коментар

TOP