Борисов в Костинброд: Парите ги няма, фискалният резерв го няма. Държавата е счупена!

20 Септември 2022 | 07:34
3 коментара
Политика
Борисов в Костинброд: Парите ги няма, фискалният резерв го няма. Държавата е счупена!

"Парите ги няма, фискалният резерв го няма. 1 млрд. за "Хемус" ги няма. 1,2 млрд. лв. за водопроводи ги няма. Мазнинката, която остави нашият модел, я няма. За две години всичко е похарчено. Днес отново теглят 200 млн. заем на 3% лихва. А по време на лошия модел "Борисов" даваха заеми на отрицателна лихва. Да им пазим парите на банките. Държавата е счупена".

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща на коалицията ГЕРБ-СДС в Костинброд. Препълнената зала го посрещна с аплодисменти.

 

"Бях си поставил един срок за пенсиониране, когато видя АМ "Хемус" готова. "Струма" я съсипаха, но ще стане. И с "Хемус" опитаха, но много беше направено и там. Две години хаос, застой, пустош", обяви Борисов.

 

"За 2 години не само отидохме назад, но и кръшнахме встрани. Само днес губим 18 млн. лв. от лихвите. А от онзи ден емисията, за да ви стане ясно какво сте си причинили на всички българи  Киро и Асен - 1 млрд. лв. са само лихвите. Кога ще ги изработим тези пари, за да правим сцена тук", попита той.

"Не е смешно, трагично е. После ще излязат на Орлов мост и ще кажат, че ние сме виновни. Въпросът ми е кой ги инсталира, кой искаше България да е разрушена. Съседите ни от Сърбия идваха тук, техният премиер казваше, че каквото каже Бойко, това става на Балканите", припомни Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ показа с графика как държавният дълг се увеличава драстично при управлението на "Промяната".

"В момента дългът от 29,2 при ГЕРБ е скочил на 36,2 млрд. при Асен Василев. "Ако тези хора управляват след 2 октомври, дългът ще стане 50 млрд.", предупреди бившият премиер.

 

Пред симпатизнатите Борисов отвори телефона на Младен Маринов и прочете част от публикация, свързана с доклад на ДАНС за далаверите с газа на предишните управляващи.

 

"Кирил Петков сключва фиктивен договор за 1 млн. лв. с консултантите "WHITE&CASE" от Харвард за газа. Засечени са 5 офшорки, свързани с ПП, през които минавали комисионните. Сигналът идва от ЦРУ, уведомен е и президентът. Прокуратурата разследва Кирил и Асен за 100 млн. лв., "ощипани" от бюджета, и престъпна договорка с МЕТ и други посредници", гласи заглавието на ПИК, което Борисов прочете пред залата.

 Той показа и графика за увеличаването на инфлацията - от 0,6 при ГЕРБ, до над 15% при "Промяната".

"837%. Това са написали в ПИК. Това е увеличението на цената на газа от нас до "Промяната". Това бие на очи. Кой обслужва руснаците. Това най-вероятно разследват международните институции", каза още лидерът на ГЕРБ и показа увеличението и на цените на горивата, което е с 50%.

"Правили са схемата да откраднат милиарди и ето как става с по 1,2 лв. на литър гориво. Не знам защо служебното правителство продължава да го търпи това. На 3 октомври, ако ние сме на власт, слагаме 1 лв. мито. И на всяка бензиностанция, като заредиш 100 литра - връщат ти 100 лева. Ето това разследват от публикацията, която Младен ми даде да прочета. "Булгаргаз" купува при нас от "Газпром" за 86 евро. При Киро и Асен "Булгаргаз" отива в румънския "Газпром", оттам в швейцарския. Кирил Петков и Асен Василев правят голяма услуга на "Газпром". Вместо по 86 евро, те го купуват с 30% по-скъпо", обясни Борисов.

 

"Пари няма, действайте", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов добави, че България е преживявала войни и ще преживее и Киро и Асен.

 

Той призова присъстващите да разкажат на своите съседи, че след 2 октомври последният шанс е да се съберат всички политици.

"Няма накъде повече да се издевателства народът заради егото на този и онзи. Видяхме "Промяната", видяхме как ДБ се съюзиха с БСП. Нанков съди Кутев за клеветата за "Хемус". Деси Атанасова осъди Корнелия за лъжите. 2 съдебни състава се произнесоха за незаконния ни арест. И той няма как да е законен, защото ние нищо не сме направили. И те вместо да се извинят за действията си, те се хвалят с незаконните си действия. Асен казва, че съм видял килията отвътре. Асене, ние построихме 7-мо районно. Дирекцията на полицията, където ни задържахте, ние я открихме", каза още бившият премиер.

 

„Аз не се съмнявам, че тези хора рано или късно ще си получат заслуженото, защото правят лоши неща. Държавата не може да издържи на харченето. Катастрофата е сигурна. Няма такава система, която да удържи. Трябва да работим много, за да има брутен вътрешен продукт за всички. Войната не им пречи – това е оправдание. Ние сме основен производител на храни, електрическа енергия и т.н. Инфлацията откъде идва?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Желая Ви да сте живи и здрави. Бъдете проповедници, не с лошо и омраза. Никога не е било толкова тежко. Партията ни удържа репресиите. Тя е истинска народна партия“, обърна се Бойко Борисов към хората.

„Трябва да ги победим с много, за да си спасим държавата“, завърши той.

 

Заедно с него бяха водачът на листата на коалицията за София област Младен Маринов и вторият в нея - Радомир Чолаков.

"Те отдавна са загубили доверието на българските граждани. Дойдоха на власт на крилете на омразата и ще си отидат много скоро от власт като най-мразените хора", обяви Младен Маринов по адрес на "Продължаваме промяната".

"От държава, която беше лидер на Балканите, се превърнахме в държава, която да чака помощи", каза още Маринов и добави, че не очаквал такава разруха във всички сектори.

"Искам да предупредя Кирил Петков да не говори от ваше име и да казва кой кога ще се пенсионира. Това не е негова работа. Ние имаме да свършим още много работа. На него ще му пожелая да си вземе един билет за 3 октомври и да се върне в Канада", добави Маринов.

 

"Спираме да сме любезни. Тези хора няма повече да казват кого ще вкарват в затвора. И без да искам да ставам пророк, само ще ви спомена три неща - има едно досъдебно производство за нарушаване на Конституцията с подписване на невярна декларация. Това дело стои. Незаконните арести на г-н Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са злоупотреба с власт. След изборите ще попитаме институциите за тази злоупотреба с власт и тогава ще видим кой ще лежи в затвора.

Третото нещо е сигналът, който пуснахме с Делян Добрев, за измама с купуването на газ. ДАНС ни благодари и ни обясни, че данните са изпратени във Върховна касационна прокутратура. Знам какво пише в сигнала. И за това някой ще лежи. Призовавам бившия директор на "Булгаргаз" да започва да говори кой какво му е нареждал", заяви Радомир Чолаков.

Добавени коментари

На кантара публикува:
21 Септември 2022 | 14:17
Е-е-е,доживяхме да видим и по-дебел от Пеевската чалма! То и тримата не са заслабнели нищо,че са от герб.Познато им е,че много са "работили" и сега кантар не ги хваща.Това пък,ако ги изберем,още колко ли кила ще качат?!
Лили публикува:
20 Септември 2022 | 23:19
Крадецът вика Дръжте крадеца!
Млъкни бе,глупак! публикува:
20 Септември 2022 | 15:41
Видяхме кой счупи държавата!Когато ти беше начело-беше истински дерибей! Не ходеше в Народното събрание или когато идеше чат-пат вместо да отговаряш на зададени въпроси,ти наругаваше депутатите като ученици,сякаш те са виновни за твоите далавери и си отиваше! Видяхме те бе,идиот гаден!

Добавете Вашия коментар

TOP