Борисов сменя ръководни кадри в ГЕРБ

10 Май 2021 | 19:18
0 коментара
Политика

Рокади в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, които да влеят свежа кръв в ръководството, се очакват на днешното партийно събрание. То е насрочено с цел активът да направи анализ на парламентарните избори, да отчете работата на кабинета „Борисов" 3 и да очертае насоките за новата предизборна кампания въз основа на успехите и грешките.

Дебатите ще се водят онлайн, като всяка структура ще заседава отделно в зала с екран, микрофон и възможност да поиска думата. Последният подобен форум е проведен през ноември 2017 г. в НДК - София в присъствие на медии. Наложените сега ограничения са с мотива пандемия. На онлайн дискусията няма да се допускат журналисти, освен ако днес не се реши друго.

ГЕРБ - Пловдив се събира в конферентната зала на „Империал”, съобщава Марица. В заседанието ще участват 12 делегати, избрани на събрания в шестте района, градският лидер и депутат Иван Тотев, районните шефове на партията. По право във форума ще се включат кметът на Пловдив Здравко Димитров, областният управител Петър Петров, Менда Стоянова, депутат в 41-вото, 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание и член на Изпълнителната комисия.   

Веднага след изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заявка за сериозно проветряване на ръководството, недоволен от резултатите. Макар и да си остана водеща политическа сила, партията понесе чувствителни загуби ​-през 2017 г. ГЕРБ спечели 95 места в парламента, сега - едва 75.  В голяма част от областните градове, считани години наред за „крепости” на ГЕРБ, има спад в доверието на хората към партията. Това отстъпление няма как да не предизвика чистка по върховете, особено като се има предвид, че в трите си кабинета Бойко Борисов смени 34-ма министри.

Добавете Вашия коментар

TOP