Борисов смени ударно петима министри

23 Юли 2020 | 11:08
0 коментара
Общество

Вътрешният министър Младен Маринов, министърът на туризма Николина Ангелкова, икономическият Емил Караниколов, финансовият министър Владислав Горанов са аут от кабинета. Здравният министър Кирил Ананиев също напуска здравното министерство, съобщи на извънреден брифинг след коалиционния съвет премиерът Бойко Борисов.

На мястото на Маринов застава главен комисар Христо Терзийски, който ръководи в момента "Национална полиция", Лъчезар Борисов поема икономиката, шефът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов пък става здравен министър. Ананиев е новият финансов шеф. Марияна Николова пък сменя Ангелкова и ще се грижи за туризма.

Борисов обясни, че сменя Владислав Горанов, защото също е бил изненадан защо контролът върху Комисията по хазарта е бил занижен в последните 5 години. А Караниколов се разделял с поста си заради слабо управление върху грантовете в икономиката. 

Младен Маринов бил пък един от най-добрите членове на кабинета. 

Иначе премиерът обяви, че след мандата на кабинета си продължава да работи по засилване на влиянието на ГЕРБ. "Протестът е част от демокрацията", подчерта той. 

В понеделник предстои да се определи кои съсловия трябва да бъдат незабавно подпомогнати от правителството за справяне с последствията от коронакризата. 

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP