Борисов след скандалите в НС: За разлика от Денков, Пеевски е опитен, ПП поругават парламента!

01 Декември 2023 | 09:02
0 коментара
Политика
България
Борисов след скандалите в НС: За разлика от Денков, Пеевски е опитен, ПП поругават парламента!

"Срамота? Какво се случва в тази зала?!", изригна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след гръмовните скандали в залата.

 

Лидерът на ГЕРБ разкри, че "сглобката"няма да бъде съборена заради избора на подуправител на НЗОК Момчил Мавров.

 

"С Денков работя добре. Колегите не си държат на думата. Когато договаряхме този несъвместим модел, за Здравната каса те извадиха един лаптоп, прочетоха едно име на сегашния управител и ние го подкрепихме. А подуправителя трябваше да бъде излъчен от нас. Дори променихме закона и оттеглихме нашия кандидат за управител. Към днешна дата ние нямаме и зам.-министър на здравеопазването, сиреч ППДБ еднолично управлява НЗОК и здравното министерство, а трябва да носим солидарна отговорност", посочи той.

"Не мога да ги разбера, шефът е техен", каза Борисов.

"Те си играят с "Възраждане" в София и Варна", отсече лидерът на ГЕРБ на въпрос дали са направили алтернативни мнозинства с "Възраждане" за избора на подуправител на НЗОК.

"Трябва да проявим търпение и малко възпитание. Майка ми, Бог да я прости, е учителка. Тя щеше да е възмутена от дъното на душата си от това, което се случва в залата. Става въпрос за пост, който е договорен. Началникът е техен, премиерът е техен, министърът е техен. От какво са недоволни? Имам договорка с Кирил Петков, Лена и Асен. С мен бяха Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Лена държеше лаптопа и четеше от него", разкри лидерът на ГЕРБ. "Имената, защото бяха много, бяха в нейния лаптоп. Казах, че ме интересува кой пише в тоя лаптоп, а не кой го съобщава", продължи Борисов.

"На времето Станишев допускаше същата грешка. За разлика от Денков, Пеевски е опитен. В момента, в който академикът започне да му отговаря, той се въздигна на нивото на Пеевски. Те са като скачени съдове и запълват вакума, който е в управлението", обясни Борисов.

 

Той призна, че е искал да извади парламентарната група от залата. "Не исках да участваме в това поругаване на НС. Но те се съпротивиха. Те не могат да казват на най-голямата партия: "няма да имаш управител, няма да имаш това, всичко ще сме си ние", заяви той по адрес на ПП-ДБ.

 

А на въпрос колко ще издържи кабинета той бе лаконичен: "Колкото нервите ни издържат на всички""Моите са здрави, защото виждам огромен напредък с Шенген. Знам много неща. Отвън. Реален шанс за еврозона ако има такова правителство, може да е паянтово, но така сглобено", каза бившият премиер.

 

И отново подчерта, че изборът на подуправител на НЗОК е изпълнение на това, "което сме се разбрали". "Имаме партньор, който много държи на мъжката дима, но днес показаха, че на нея не може да се разчита", добави Борисов.

 

"От нашата страна няма да бутнем правителството", обяви той на въпрос докога ще изкара сглобката.

 

Той обясни, че шансовете ни за Шенген вече реално са много по-големи и за еврозоната също, нищо, че правителството е паянтово, но е добре "сглобено".

 

"Склонни сме да спасяваме София от спасителите", завърши лаконично Борисов на въпрос за драмите в Столичния общински съвет с избор на председател.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP