Борисов: Ротация на премиер няма да има, "Промяната" иска да управлява еднолично

23 Юни 2023 | 09:40
0 коментара
Политика
България
Борисов: Ротация на премиер няма да има, Промяната иска да управлява еднолично

"Нали никой от вас не се съмнява, че ротация (на премиера - бел. ред.) няма да има", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, коментирайки покачващото се напрежение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"С никого не си пиша sms-и, не виждам кого да стоплям. Вчера за пръв път се запознах с Лена Бориславова и разбрах истинските им намерения - да управляват държавата еднолично. Както парламента, както законодателната власт, регулаторните органи...", обясни Борисов.

 

ГЕРБ и "Продължаваме промяната" се скараха и за избора на нов гуверньор на Българската народна банка.

"Предложението ми и това на ГЕРБ е сегашният управител Димитър Радев да остане. Те имат други предложения, ние няма да ги подкрепим. Радев дойде от Вашингтон, доказан експерт, работил е за еврото и Еврозоната", каза по темата лидерът на ГЕРБ.

 

"Нямам никакво основание да говоря от името на правителството, мога да говоря само от името на парламентарната си група. Целият демократичен свят помага на Украйна, който с каквото може", каза още Борисов и попита по какъв начин тласкат страната ни към война, коментирайки думите на президента Радев от днес, че курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо към война. 

Добавете Вашия коментар

TOP