Борисов разпореди НОЩ да се възстанови, докато се избере друг

18 Април 2021 | 13:15
0 коментара
Общество

Премиерът в оставка Бойко Борисов е разпоредил на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов дейността на НОЩ да бъде възстановена, докато бъде избрано ново правителство. Това стана ясно на брифинг в централата на ГЕРБ по-рано днес.

В началото на пресконференцията Борисов отбеляза, че било логично НОЩ да бъде закрит, след като правителството, което го е създало е подало оставка. Той предложи на известния пулмолог и депутат от Демократична България д-р Александър Симидчиев да оглави новия щаб, който може да бъде назначен от следващото правителство. Д-р Симидчиев бе избран в петък за председател на здравната комисия в парламента.

 

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Д-р Симидчиев да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

Ако парламентът иска да има щаб може да се събере още днес и да реши дали да има щаб и ако харесва сегашния да му гласува доверие, препоръча Бойко Борисов. След което отсече: "Ние сме опозиция. Повече не ни питайте за нищо. Ние вече не носим отговорност."

Добавете Вашия коментар

TOP