Борисов предложил на Асен Василев общо служебно правителство, но не получил отговор

28 Март 2024 | 21:51
0 коментара
Политика
България
Борисов предложил на Асен Василев общо служебно правителство, но не получил отговор

Борисов предложил на Асен Василев ГЕРБ и ПП - ДБ да работят по общо служебно правителство, но не получил отговор.

Това става ясно от изявление на лидера на ГЕРБ пред медиите в парламента.

 

Разговорът бил воден миналия петък при последния опит да се състави редовен кабинет. "Аз съм достатъчно опитен човек. Ако остане държавата без правителство, не трябва да се хвърля в противоконституционна криза. Затова - да помислят как би могло да се работи през тези два месеца", обясни Борисов.

 

Идеята била този служебен кабинет да бъде предложен на президента Румен Радев. А целта - "докато се състезаваме на изборите, държавата да няма отстъпление назад." Борисов обаче нямал контакт с президента.

 

"Не получих отговор след това. Получих отговор, че без вътрешно (министерство) няма да стане", отговори Борисов на въпросите какво му е казал Асен Василев и се върна на темата за редовния кабинет.

 

"Би било смешно да се противопоставяме, сега е времето да си решим регулаторите, да си решим поправките по механизма (б.р. - експерти предупредиха, че има опасност от загуба на средства по Плана за възстановяване заради неприети закони). Нищо фатално не се е случило, просто няма да са два месеца министри. Просто няма да пътуват един - два месеца, защото се видя, че най-успешното нещо, което правят е да пътуват в чужбина", каза още Борисов пред журналистите.

 

Борисов повтори, че преговорите са били взривени от искането на ПП - ДБ да получат вътрешното министерство. "Тримата зам.-министри и главният секретар са техни. Ако вземат и министъра, те отново могат да си извършват незаконни арести, когато си искат", сподели опасенията си Бойко Борисов, който бе арестуван на 17 март 2022 г., когато премиер бе Кирил Петков, а вътрешен министър - Бойко Рашков.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP