Борисов: ПП-ДБ са като дете, което се тъпче и тъпче

20 Февруари 2024 | 20:11
0 коментара
Политика
България
Борисов: ПП-ДБ са като дете, което се тъпче и тъпче

ПП се борят само за постове и да пътуват в чужбина.

Искат само външно министерство, имат и финансов министър, който е абсолютен господар на правителството.

Интересуват се как да овладеят цялата власт, те са като едно дебело дете преяждащо - тъпчат, тъпчат, нахраниха си, хранят се и в момента. 

 

"Можем да кажем, че тези девет месеца не са били най-успешните, но не са и най-лошите за страната. С 16-17% одобрение ПП-ДБ имат всички министерства, две трети от областните управители, ударно сменят регулаторите и искат да вземат и единственото министерство, за което отговаря ГЕРБ. Те са като едно малко дебело дете, което се тъпче и тъпче. Това е моята оценка за това управление".

 

Това заяви Бойко Борисов в остър коментар срещу "Промяната" на среща с актива на ГЕРБ в Балнеохотел "Констанция"в Костенец.

 

И отсече: На 6 март ротация няма как да има, ГЕРБ ще са в Букурещ на конгреса на ЕНП.

 

"Тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ. Ние ще сме там с Мария  Габриел. Ние сме една от големите делегации, ГЕРБ. Евродепутатите ни са там. Ние чисто технически няма да можем да присъстваме.  В Букурещ ще подкрепим Урсула фон дер Лайен за втори мандат. Наш водещ кандидат на ЕНП за предстоящите избори. Сериозен конгрес. Аз трябва да гласувамНяма как да сме тук", обясни още Борисов.

 

И продължи с горещата тема за напрежението в неоалицията.

"Ние направихме огромен компромис за България. Първа политическа сила сме. Хората видяха, че тези момчета и момичета - имам предвид тези, които ги ръководят, се интересуват как да овладеят цялата власт. Знаят, че са малки, знаят, че не могат. Опитват се да ни прикачат МВР. Ако МВР беше на ГЕРБ, министър щеше да е Младен Маринов. Назначеният от Бойко Рашков изведнъж стана мой. Явно Калин Стоянов не е изпълнил някоя партийна задача да назначи някого от Хасково и затова става от ГЕРБ. Към момента на назначаването никога не бях виждал Стоянов“,  разгневи се Борисов.

 

И разясни за външната политика.

"Мария Габриел , казвам го защото в медиите хората искат нещо да пишат, куп социолози, политолози седят на заплати... Тя се прибира от Йордания, Денков заминава в Киев. Макар че ние със Зеленски и с Пеевски сме разговаряли за всичко.

Сиреч хората, които трябва да преговарят за ротацията, не могат да се видят. Толкова ли са важни тези посещения? Особено в Украйна. Само преди няколко дни украинското събрание стана на крака, там беше българското знаме с председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Но да се пътува било голяма работа. И ние седим с Петков и чакаме Денков и Габриел да се разберат, а ние да се разберем за подкрепа в парламента. Вижда ли ви се сериозно това? И Радев ни ошляпа днес, абсолютно с право. Не се интересуват какво се случва в България", каза Борисов. 

 

"Да направиш среща с Израел, Гърция, Румъния, ЕС - тук се прави политиката. Както имаше знакови визити. Мария Габриел, турският външен министър, външния министър на Великобритания. Изключително сериозен. Важно е като отидеш на посещение, какво ще подпишеш, с какво ще се върнеш. Не е само да пътуваш.

Вследствие на моите пътувания ние се преборихме Берлинския процес да дойде в София при положение, че България, Румъния Гърция не участват в него. Но толкова силно лидерство имаше България в региона, колегите се съгласиха. Така се правеше добросъседство", припомни Борисов.

 

И продължи с критиките: "Забележете. Това, което се достроява и прави, е с милиони по-скъпо от това, което щяхме да сме построили преди три години. Но тази тема не е удобна. Индексации, индексации, индексации.

Преди 3 години цените бяха такива, защо не достроиха? Прибраха парите, сега индексират със стотици милиони. Обаче медийана среда е такава, че темата е ротация. Дали Денков ще е външен министър. И сега са се съсредоточили в още власт", продължи с критикита лидерът на ГЕРБ.  

 

Борисов заяви, че ГЕРБ трябва да вървят по техния път – помагане на Украйна, влизане в Шенген по суша, евроатлантизмът.

"Трябва да си вървим по нашия път - да помагаме на Украйна, да следим евроатлантическото. Ако мислят, че така тихомълком ще вървят с назначенията, до 6 - 7 март, горският ще дойде и ще изгони всички.

 

"Да е ясно, че сме възмутени като партия, че го накараха Навални да стои в килия. Той си дойде в Русия като истински мъж. Постъпиха с него както с нас. Аресвуха ни мен, Горанов и Севда. Изключително съм възмутен и затова пръв реагирах на това насилие", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"Продължават да хвърлят прах в очите на хората, че регулаторите били важни", допълни лидерът на ГЕРБ

 

"Относно това, което днес казал президентът Румен Радев днес, не вярвах, че ще дойде ден, в който ще се съглася с него. Отвън изглеждаме като една група хора, която всеячески се бори за постове, постове, постове и да пътува", ядоса се лидерът на ГЕРБ и допълни:" Радев ни ошляпа днес абсолютно с право". 

"Ти искаш и на бедния да вземеш ризата от гърба, как няма да ти е гладко", обърна се Борисов към премиерът акад. Николай Денков. 

 

Борисов в Костенец

Добавете Вашия коментар

TOP