Борисов потвърди: Ердоган и Давутоглу са му звъняли, искали да подкрепи Местан

04 Януари 2016 | 09:17
0 коментара
Политика
Борисов потвърди: Ердоган и Давутоглу са му звъняли, искали да подкрепи Местан

"Вижда ми се доста измислено да се смята, че Ахмед Доган е подвластен на Русия", каза той и допълни: "Отказах разговор с Ердоган и Давутоглу. Последното обаждане беше в 1 часа през нощта в деня преди Коледа". Това заяви премиерът Бойко Борисов за bTV.

"Искаше се от мен да застана зад Лютви Местан, но аз казах, че това не е моя работа", допълни Борисов.

"Путин ни обича. Това каза Борисов, след като беше показан руски календар със снимка на Владимир Путин и кучето, което министър-председателят му подари.

Борисов обясни, че от Реформаторския блок имат претенции срещу образователния министър Тодор Танев. "До този момент обаче управляващата коалиция не се е събирала, за да обсъди въпросните претенции и има ли друга по-подходяща кандидатура", коментира той.

Министър-председателят коментира и отношенията си със здравния министър Петър Москов. "Ще се въздържа да кажа кой е последният ни бас, защото напоследък много се изприказва как Петър Москов ми е любимият министър. По този начин се развалят едни добри приятелски и колегиални отношения", сподели Бойко Борисов.

"Действително съм много кротък човек, но и моето търпение си има граници. Те не могат да съберят един вход в блок избиратели, а ми говорят за предсрочни избори", каза още премиерът на въпрос за исканията на част от опозицията за предсрочен парламентарен вот.

Борисов говори и по темата за оставката на Христо Иванов. "Тръгна си като не се справи със съдебната реформа. На него трябваше да му е ясно, че няма как да прокара конституционните промени, ако няма 180 гласа", информира министър-председателят.

По темата за съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева, премиерът обяви: "Много съм доволен, че двете вече не са съдийки. Вижда се, че въпросните записи са манипулирани", допълни той.

Добавете Вашия коментар

TOP