Борисов: Понеделник всички ще са на заведение

27 Февруари 2021 | 17:46
0 коментара
Общество

"Понеделник вечер всички ще са на заведение. Но да обясните на хората, че пандемията не е минала. Виждате в Чехия, в Гърция в Сърбия, болните са повече. Тя не е преминала. Това не е знак, че отваряме ресторантите, да тръгнат всички да се изпозаразят отново. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира новата пречиствателна станция в Чирпан. С него е и кметът на града Ивайло Крачолов. "Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите", предупреди премиерът. 

По думите му преди построяването на станцията, водите на Чирпан са се изливали директно в Марица. Става дума за отпадни води на 15 000 души..

"Сега и магистралата ви ремонтираме. Ровят на 80 сантиметра. Така са я правили, че на практика си правим нова магистрала", посочи Борисов. 

Премиерът посети и Брестовица, където лично се увери в стартиралите изкопни работи за трите кладенци. Те ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода. „Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко", заяви министър-председателят.

Също така ще бъде построен нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа.

Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева докладваха на премиера,  че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.

Добавете Вашия коментар

TOP