Борисов поиска предсрочни избори: Имаме коалиция, която се бори само за постове и пари

13 Март 2022 | 16:43
2 коментара
Политика
Борисов поиска предсрочни избори: Имаме коалиция, която се бори само за постове и пари

“По темата война сме категорични – това не е военна операция, инвазия, или някаква игра. Близо до нашата граница, Одеса, се води война. Тук няма оправдание да бъде пощаден агресорът”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на седмото Национално събрание на партията.

“Винаги съм бил за мирна, балансирана политика, но това е когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш операция – категорично не. Вместо ние като държава и нация да сме категорични, защото в мир можеш да говориш за национални интереси. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес само и това е човешкият живот”, добави Борисов.
По думите му да кажеш, че си против санкции, което прави цяла Европа и света, е възмутително.

“Да тръгваш на Европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкции, това е несериозно”, категоричен е Борисов.

Той определи управляващата коалиция като „коалиция на омразата“.

“Защо да ни мразят, че са яли бял хляб по време на нашето управление? Когато нашият президент Плевнелиев правеше служебно правителство, тези хора станаха министри там, за какво да ни мразят? Като сме били лоши, защо са били през цялото време с нас”, попита Борисов, цитиран от БГНЕС.

“Получих много предупреждения от партийни членове, по никакъв начин подкрепа за ПП и тази коалиция. Когато подкрепихме свалянето на Янев, се е разчело по лош начин, че ние искаме да крепим това управление. Но затова се съгласих с изречението национален щаб и предсрочни избори. Защото в този парламент няма нищо освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари”, подчерта Борисов.

“Искаме просперитет за държавата, искаме и Хемус да стане. Вчера за Враца като минах то е дупки, никой нищо не работи. Най-искам още днес войната да спре и да възстановим нашия регион. Много искаха да ме сменят, много им се щеше дворът да остане без овчарско куче и се направиха много опити, благодаря на хората от първия ред, моите другари в хубавия смисъл на думата от десетилетия, че не се подведоха. Благодаря им, още имате нужда от мене. Много са зли и подли, още имате нужда от кучето”, каза още Борисов.

От ГЕРБ в крайна сметка решиха да има постоянно действащ Национален предизборен щаб, който заедно със структурите на партията в кратък срок да представи стратегия за явяване на предсрочни избори.

В текста на декларацията се изтъква, че след десетилетие на стабилност, икономически растеж, активна политика за модернизация и развитие, съчетана с поддържане на нисък дълг, България е изправена пред редица кризи: Политическа нестабилност в страната и липса на ефективно взаимодействие между институциите; Разделено общество; Растящи от година цени на енергоносителите, които предизвикват мащабна ценова криза и безпрецедентна след 1997 година инфлация, по-висока от средната за Европа; Чудовищна война, която се разраства близо до нашите граници и предизвиква глобална несигурност.

“Длъжни сме да покажем, че безвремието на отрицанието и омразата имат алтернатива. Че България има нужда от политически модел, който предполага свободен избор, ясна отговорност и силно лидерство. Че надеждата за по-добър живот може да се състои само във волята за изграждане, а не в инстинкта за разрушение”, се посочва в текста на декларацията.

Добавени коментари

Боклукът Борисов: публикува:
13 Март 2022 | 20:59
Много иска властта,ама НЯМА-А-А,НЯМА ВЕЧЕ!!!
"Борисов поиска..." публикува:
13 Март 2022 | 20:45
Властта как може по-скоро.Властта ,разбра се,е много сладка.Особено за гербаджии.Ама на дали?! Вече им ядохме попарата,та няма да се излъжем лесно.

Добавете Вашия коментар

TOP