Борисов поднесе венец на Мемориала на незнайния воин в „Арлингтън“

25 Ноември 2019 | 18:09
0 коментара
Общество

Започваме! Така премиерът Бойко Борисов отрази старта на посещението си в САЩ в профила си във Фейсбук.

Програмата му започва с поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. По-късно министър-председателят ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата. Последна в програмата е срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп.

Междувременно министър-председателят поздрави новоизбрания президент на Румъния Клаус Йоханис. „През последните години България и Румъния се радват на изключително динамичен и прагматичен двустранен диалог. Ние сме ключови партньори, свързани не само от географската си близост, но и съюзници, които споделят общи европейски и евроатлантически ценности“, отбелязва Борисов в адреса до Клаус Йоханис.

Церемонията започна с българския химн, а след това – и с американския.

Национално гробище „Арлингтън“ е военно гробище в щата Вирджиния. Намира се близо до Пентагона, на южния бряг на река Потомак. Мемориалният парк се простира на площ 1 квадратна миля и в него са погребани над 300 000 души, като сред тях има и цивилни – жертви от Гражданската война, част от жертвите от полет 77, врязал се в Пентагона на 11 септември 2001 г. и др.

В „Арлингтън“ са погребани и двама емблематични американски президенти – Уилям Тафт, който е единственият президент, който е бил и Председател на Върховния съд и Джон Кенеди.

В музея към военното гробище Бойко Борисов разгледа експонатите, сред които и подарък от Генералния щаб на Българската армия.

Добавете Вашия коментар

TOP