Борисов от Видин: ГЕРБ има поне три варианта да състави правителство

26 Март 2023 | 22:12
1 коментара
Политика
България
Борисов от Видин: ГЕРБ има поне три варианта да състави правителство

От времето на Цар Борис I едва ли е имало толкова направени църкви и джамии, колкото направихме ние от ГЕРБ. Както е казано в Светия документ, "без Господа нищо не може да се направи". Такава ми е съдбата - когато станах премиер и дойдох във Видин, нямаше мост. Изтичаше срока, нямаше да има Дунав мост 2.

Направих пътека до Брюксел, накрая комисарят, който отговаряше, каза - "ако успееш в срока да ме прекараш от единия край до другия край, ще ти осребря фактурата за моста". Какво ли не направихме, успяхме - само за няколко години той се изплати. И сега там има ТИР след ТИР.

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри предизборна среща със симпатизанти на партията във Видин.

В последните две години спите, и не може да не съм ви сърдит - кмета направи невъзможното, за да сложим парите за пътя ви в сметка. Един протест не направихте срещу "Промяната" - прибраха ви парите, един протест няма, и пълна тишина!

Сега пак ме натоварвате с огромни очаквания, защото казвате "ще победите на 2-ри, и на трети ви почваме с очаквания".

В нарочна сметка им оставихме парите за "Хемус", и изчезнаха. Сега наново трябва да се извадят пари, само че бюджетния дефицит е на 7 %.

Това, че ви лъгаха безогледно, еле пък когато тръгнаха със самолет до Скопие - все едно е Дубай. И министърът на транспорта им, дето се отказа и сега пуска снимки от Малдивите - онзи, дето съсипа "Български пощи" и парите от това отидоха директно в куриерската му фирма.

Защо никой не пита къде отидоха парите? Защо никой не пита къде са обещаните 4 магистрали, 5 тунела, втория мост на Русе, че и делтапланер-редовен курс?

И никоя медия не ги попита къде са парите! Търпяхме лъжи и компромати, а онзи ден те казаха, че 50 млрд. щели да инвестират - това е целия държавен бюджет; защо никой не пита как ще стане това, попита Борисов.

Вие разбирате ли каква мобилизация на нацията трябва да стане със свиването на коланите - не може да не плащаме социалните плащания и пенсиите на хората, а отгоре на всичко ние искаме и да строим.

Моргите днес са пълни с мигранти - от едната страна гинат нашите полицаи, от другата - мигрантите. Пълни са чувалите с трупове в моргите.

Взеха ви по лев на литър гориво, и вие пак казвате "добре сме". Не знам на какво основание тези хора парадират, дори не знам на какво основание искат ГЕРБ да ги подкрепи. Днес 7 партии и 77 сдружения в ПП-ДБ имат с процент по-малко от нас.

ИТН и Асен Василев се скараха за пари - тези хора знаят ли, че те не са издали нито едно разрешение за магистрала, нищо не са направили. Те по нашите договори платиха с половин милиард повече пари по сключените от нас договори, възмути се лидерът на ГЕРБ. Не само че не построиха нищо, ами и половин милиард отгоре сложиха - за него се скараха ИТН и партията на "Промяната". Но милите медии имат друга работа - пазят парапетите неопетнени, тези момчета и момичета, които днес имат брънч в Благоевград, с пача и кисело зеле! /Борисов има предвид следобедно мероприятие на ПП-ДБ, обявено като "брънч" със симпатизанти в Благоевград, с участието на Лена Бориславова и Мирослав Иванов, - бел. ред./

Ще продължим да плащаме данъците, ще продължим да държим и данъците ниски - това е наша идеология, която сме спазвали 12 години.

ГЕРБ може поне в три варианта да направи правителство. Вече се оформя много ляв блок - като се има предвид, че и президентът е там - Левицата, БСП, Възраждане, ИТН, - имаме много да мислим след втори. На нас ни е важно да ни изпратите на преговорите за правителство с пръв резултат.

Благодаря ви, ако не сте вие, никой не може да ме накара да се занимавам с тази работа, толкова много направихме, и не искам направеното да бъде съсипано, обърна се Борисов към залата. Станем ли първи, нямаме заден ход, завърши лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС

Добавени коментари

Стига бре,брадат козел! публикува:
28 Март 2023 | 14:20
Обзалагам се,че благодарение на новата визия на "вожда" на гроб е минал по проценти ПП.Брадата ще му донесе победа-сигурни да сте.

Добавете Вашия коментар

TOP