Борисов от "Струма" с Мутафчийски: Не спряхме строителството по време на пандемията

22 Февруари 2021 | 14:12
0 коментара
Общество

Премиерът Бойко Борисов показа на шефа на НОЩ и ВМА ген. Венцислав Мутафчийски ремонта на АМ "Струма". По-рано те посетиха село Самуилово.

Борисов обясни, че тунелите ще станат готови март, а моста ще е готов от едната страна, с което ще се облекчи трафика по аутобана. "Виждаш "Струма" каква беше, гледай сега", обърна се той към Мутафчийски и допълни "огромни съоръжения, но голяма красота".

Борисов му заръча да се ваксинира здраво и да лекуват, за да може да се върнат по-бързо хората към нормалния живот. "Ние не си спряхме строителството по време на пандемията", каза премиерът.

По-късно във Фейсбук той обобщи: "Напредва сериозно работата по тунел "Железница" и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Надяваме се през месец март да бъде прокопан целият тунел.

„Железница“ е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще има две отделни тръби за движение с дължина по 2 км. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод, като ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика".

Добавете Вашия коментар

TOP