Борисов: Няма редовен кабинет, няма бюджет и държавата спира плащанията

19 Май 2023 | 09:50
1 коментара
Политика
България
Борисов: Няма редовен кабинет, няма бюджет и държавата спира плащанията

Мария Габриел е човекът, който има всички права, дадени от групата, да преговаря, да действа, да взима решения. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента. 

"И това, което Христо Иванов е казал в интервю днес - конституционно правителство, също е вариант, защото промяната на Конституцията също изисква поне 160 гласа. Така че в следващите няколко дена може да се направят още совалки по тази тема", допълни той. 

По думите му, следващата седмица, ако няма правителство, няма да има бюджет.  

"Приходите в хазната са за първото тримесечие досега. С това темпо, с което вървят, ще са по-малко поне с милиард и половина. Юни месец между 10 и 14 ние ще спрем да плащаме - държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите. И дупка", допълни Борисов, цитиран от БГНЕС. 

Добавени коментари

Щом Бойко казва... публикува:
20 Май 2023 | 15:03
Напълно в Бойков стил.Без него всичко спира."Щом не сме НИЕ-и други няма да бъдат!"Тоя Боклук не спира да си мисли,че всичко се върти около него и без него не може.Навъртяле около себе си една камара алчни за власт идиоти.Ако не стои зад него Деси Атанасова-ще е Сачевата пепелянка или Добревият трион-като говори-скърца,дращи...А не вижда,че той е най-голямата пречка-да се маха и всичко ще се отпуши.Да,ама ако го няма имунитетът-какво ще стане???

Добавете Вашия коментар

TOP